Termenul in care angajatii Electrica pot cumpara actiuni la filialele privatizate, prelungit din nou

Termenul in care salariatii Electrica (EL) vor putea cumpara actiuni la filialele privatizate de Enel si E.ON va fi amanat din nou, cu un an, pana la 31 decembrie 2015, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta initiat de Departamentul pentru Energie, informeaza Mediafax.

"Vanzarea de actiuni catre salariati care sunt angajati ai societatilor din domeniul energetic raspunde unui interes public de o importanta deosebita prevazut de Strategia energetica a Romaniei, iar neprelungirea termenelor prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.116/2011 si Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 114/2005 impiedica realizarea acestui obiectiv, cu consecinta pierderii de catre persoanele indreptatite a dreptului de a achizitiona actiuni", se arata in nota de fundamentare a proiectului.

Autorii documentului precizeaza ca exista riscul ca persoanele indreptatite care nu si-au putut exercita dreptul legal de a achizitiona actiuni sa formuleze cereri in fata instantelor de judecata competente pentru revendicarea dreptului lor si obligarea Guvernului, a institutiilor statului si societatilor la plata de daune ca urmare a neindeplinirii obligatiei de a vinde actiunile acestor societati.

In 2005, Electrica SA a privatizat patru filiale catre grupurile energetice E.ON (Germania), Enel (Italia) si CEZ (Cehia), iar in contractele de privatizare a fiecarei filiale, unele reorganizate ulterior in diferite entitati, a fost asumata vanzarea catre salariatii Electrica a unui pachet de pana la 10% din actiuni. Pana in prezent, insa, niciun salariat nu a cumparat actiuni, iar termenele pana la care puteau realiza acest lucru au fost prelungite de la un an la altul, prin hotarari de guvern. In cazul fostei Electrica Oltenia, preluata de CEZ, termenul prevazut de lege privind achizitia titlurilor a expirat in 2008 si nu a mai fost prelungit.

Citeste si:
Electrica se revoltă după includerea pe "lista neagră" a...
Electrica se revoltă după...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri