Grupul de actionari format din Dragos Bilteanu, seful SIF Banat-Crisana (SIF1), si alte persoane, impreuna cu SIF Muntenia (SIF4), SIF Banat-Crisana, Semrom Muntenia (SEOM), Biofarm (BIO) si Avicola Bucuresti (AVBW) si-a redus participatia la SIF Moldova (SF2) in limita de 5%, de la 10,41% in iunie.

"Autoritatea pentru Supraveghere Financiara (ASF) ia act de faptul ca grupului format din SIF Muntenia, Biofarm, SIF Banat Crisana, Semrom Muntenia, Avicola Bucuresti, Balteanu Dragos George, Stancu Ion si Filimon Gabriel nu-i mai sunt incidente prevederile art. 286 alin (2) din Legea nr.297/2004 si ale Instructiunii CNVM nr. 6/2012", se arata intr-un anunt al SIF Moldova privind decizia ASF de ridicare a suspendarii drepturilor de vot, scrie Mediafax.

Ion Stancu este membru in Consiliul de Administratie al SIF Banat-Crisana din 2003, iar Gabriel Filimon este directorul general al SAI Muntenia Invest, societatea care administreaza SIF Muntenia. ASF a stabilit, la sfarsitul lunii iunie, ca un grup de opt persoane si companii actioneaza concertat in raport cu SIF Moldova si au ajuns la o participatie de 10,41% din actiunile societatii, care depaseste pragul maxim de detinere de 5% din titluri prevazut de legislatia pietei de capital.

Grupul identificat ca actionand concertat a avut termen de trei luni pentru a se conforma deciziei ASF. La cea mai recenta cotatie a SIF Moldova, de 1,641 lei/actiune, societatea are o capitalizare de 851,8 milioane de lei (193 milioane de euro).

Sursa foto: Shutterstock

Citeste si:
Papalekas da in judecata pe arhiepiscopul Ioan Robu
Ioannis Papalekas actioneaza...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Biofarm are un nou Marketing Manager
Setari Cookie-uri