SIF Transilvania (SIF3) a inregistrat in primele noua luni venituri de 74 de milioane de lei (16,6 milioane euro), in scadere cu 78,4% de la 342 milioane de lei in aceeasi perioada a anului trecut, ca urmare a reducerii vanzarilor de actiuni la 56,5 milioane de lei.

In primele noua luni ale anului trecut, SIF Transilvania a vandut participatii de 311 milioane de lei. Societatea de investitii financiare a accelerat in trimestrul al treilea procesul de vanzare de participatii din portofoliu, dupa ce veniturile obtinute din aceasta sursa se situau la mijlocul anului la numai 4,43 milioane de lei, reiese din raportul financiar al SIF Transilvania, scrie Mediafax.

Veniturile totale obtinute in primele noua luni reprezinta doar 35% din suma totala bugetata pentru anul in curs, de 212,95 milioane de lei. Cheltuielile au totalizat 50,75 milioane de lei (11,4 milioane de euro) in primele noua luni, de aproape doua ori mai mici fata de nivelul de 91 milioane de lei inregistrat in acelasi interval al anului trecut. Vanzarea mai intensa de actiuni in trimestrul al treilea a atras si cresterea cheltuielilor, dupa ce la mijlocul acestui an se situau doar la 10,8 milioane de lei.

Bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul in curs prevede incasari de 185 de milioane de lei din vanzarea de actiuni si cheltuieli totale de 154 de milioane de lei, din care aproape 126 de milioane de lei ar reprezenta costul investitiilor financiare cedate. Cea mai mare parte a veniturilor din vanzarea de participatii, 125 milioane de lei, ar urma sa fie obtinuta in ultimele trei luni ale anului, potrivit bugetului companiei.

SIF Transilvania a obtinut in primele noua luni un profit net de 22 de milioane de lei (4,9 milioane de euro), in scadere de aproape zece ori fata de 213,6 milioane de lei in aceeasi perioada anul trecut. Actiunile SIF Transilvania au inchis vineri in crestere cu 0,5%, la 0,2705 lei/unitate, cotatie la care compania are o capitalizare de 590,8 milioane de lei (133,85 milioane de euro).

Citeste si:
SIF-urile decoleaza pe bursa dupa ce legea pragului primeste ok-ul
Eliminarea pragului la...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Brokerii de pe bursă lucrează de acasă. Companiile cer vot electronic
Setari Cookie-uri