Cursul de schimb a deschis luni in scadere usoara fata de vineri, pe volume foarte reduse in piata interbancara locala si fara sa fie influentat de rezultatele primului tur al alegerilor prezidentiale, desfasurat duminica. O evolutie similara avut loc si pe Bursa de Valori Bucuresti, unde actiunile au inregistrat scaderi minore, in linie cu pietele europene.

"Bursa este linistita, intrucat rezultatele primului tur au fost cele asteptate, fara deviatii semnificative de la ce indicau sondajele. Piata de capital nu este rupta de scena politica, dar pana la turul al doilea ne asteptam la o evolutie stabila. Doar eventuale surprize ar putea afecta piata", a declarat pentru Mediafax directorul general al casei de brokeraj NBG Securities Romania, Liviu Avram.

Indicii BET Plus, de referinta, si BET, al celor mai lichide actiuni, au scazut cu 0,1%, dupa ce au inchis vineri in urcare cu 0,6-0,7%. BET Plus include cele mai lichide 37 de actiuni din piata reglementata BVB, cu exceptia SIF-urilor si a actiunilor companiilor straine.

Leul se mentine la un curs de 4,41

In jurul orei 10:00, euro se tranzactiona intre bancile comerciale la 4,4101 - 4,4120 lei, in scadere usoara fata de finalul sedintei de vineri, cand institutiile de credit operau schimburi la un curs de 4,4150 lei.

Cele cateva tranzactii ale primei ore au avut loc intr-un interval redus, cu minimul la 4,4120 lei/euro si maximul la 4,4138 lei/euro.

Citeste si:
CORONAVIRUS Filipine devine prima ţară din lume care închide bursa
Filipine devine prima ţară...

Volumele au fost mici, de aproximativ cinci ori mai scazute decat se inregistreaza in mod obisnuit in prima ora de activitate, piata interbancara locala nefiind influentata de anuntarea datelor privind primul tur al alegerilor prezidentiale, au afirmat dealerii. Rezultatele scrutinului au fost in mare masura in linie cu ceea ce indicau sondajele.

1. Cu cine ai votat in primul tur si pe cine vei vota in al doilea tur?Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Știrile despre coronavirus au tăiat capitalizarea BVB cu peste 20,6 mld lei
Setari Cookie-uri