Mihail Ion

Mihail Ion

Mihail Ion este director general si presedinte al Raiffeisen Asset Management.

Employee Morale: Driving Performance in Challenging Times

David Bowles si Cary Cooper

Cartea vorbeste despre despre moralul angajatilor si felul in care acesta afecteaza performanta.

Stoicii - Manualul, Meditatii catre mine insumi

Marcus Aurelius, Epictet

Cele doua lucrari fundamentale ale filosofiei stoice, Manualul lui Epictat si Meditatiile lui Marcus Aurelius, sunt reunite in acelasi volum. Sclavul si imparatul expun, fiecare, principiile unei filosofii care nu inceteaza sa fascineze nici in ziua de azi.

Foto: Shutterstock / Smiling businesswoman

Dan Nicu

Dan Nicu

Dan Nicu este director general BRD Asset Management

Why Nations Fail

Daron Acemoglu , James A. Robinson

De ce sunt unele natiune mai prospere decat altele? Cartea incearca sa raspunda acestei intrebari printr-o abordare diferita: raspunsul nu tine de climat, geografie sau cultura, ci mai degraba de institutiile din natiunile respective.

Memorii

David Rockefeller

David Rockefeller Senior (n. 12 iunie 1915 in New York City) este un om de afaceri american, adept al globalismului si patriarhul actual al familiei Rockefeller. El este cel mai tanar supravietuitor si singurul copil al lui John D. Rockefeller Jr. si Abby Aldrich Rockefeller, si nepotul in viata al magnatului John D. Rockefeller, fondator al Standard Oil.

Juriul

John Grisham

In Biloxi, Mississippi, un proces cu o miza de sute de milioane de dolari, in care sunt implicate marile companii de tutun demareaza fara nimic spectaculos. Dar misterele nu intarzie sa se acumuleze si-i denatureaza enigmatic cursul. Juriul prezinta un comportament ciudat, iar unul dintre membrii sai este convins ca este urmarit indeaproape. Curand vor fi toti tinuti in sechestru...

Foto: Flickr / thenails

Razvan Pasol

Razvan Pasol

Razvan Pasol este presedintele si directorul general al Intercapital Invest

Flash Boys

Michael Lewis

Cartea explica procesul prin care Brad Katsuyama, un angajat al bancii canadiene RBC, si-a dat seama ca de fiecare data cand incearca sa vanda sau sa cumpere actiuni prin intermediul bursei bursele este ”muls” de speculatori ajutati de tehnologie (high-frequency trading ).

Antifragil. Ce avem de castigat de pe urma dezordinii

Nassim Nicholas Taleb

Antifragil este un indreptar pentru a trai intr-o lume pe care nu o intelegem, dominata de Lebedele Negre si de obsesia umana pentru predictibil si siguranta. Erudit, spiritual si indraznet, mesajul lui Taleb este unul revolutionar: numai antifragilul va supravietui.

Astronaut's Guide to Life on Earth

Chris Hadfield

Memoriile astronautului canadian Chris Hadfield pe Statia Spatiala Internationala.

Foto: Shutterstock / Stock Quotes

Ovidiu Dumitrescu

Ovidiu Dumitrescu

Ovidiu Dumitrescu este director general-adjunct al Tradeville

Zbor deasupra unui cuib de cuci

Ken Kesey

Romanul este povestea zguduitoare a pacientilor dintr-un ospiciu condus cu mina de fier de sora-sefa Ratched, adepta unor metode de tratament barbare, precum electrosocurile.

Economics of Good and Evil

Sedlacek Tomas

Un tur istoric al ideilor economice din literatura mondiala, in incercarea de a examina felul in care societatile si-au reconciliat valorile morale cu fortele economice.

Foto: Shutterstock / Ghost

Alin Brendea

Alin Brendea

Alin Brendea este vicepresedinte si director general adjunct al Prime Transaction

Intre Orient si Occident

Neagu Djuvara

Asa cum e prezentata de Neagu Djuvara, care refuza sa se conformeze viziunii sumbre a istoriografiei clasice, fresca regimului fanariot nu e lipsita de o anume ambiguitate: mai conforme cu adevarul istoric, domniile si regimurile fanariote capata uneori nuante pozitiv

Acum stiu cine sunt

Grigore Lese

Foto: Shuterstock