Omul de afaceri Catalin Chelu, condamnat definitiv in dosarul "Mita la MAI", pentru o tentativa de mituire a unui fost secretar de stat, a murit luni la un spital din Amman, conform unor informatii transmise de MAE.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis ca acesta a decedat luni intr-un spital din Amman. ”In urma demersurilor intreprinse de Ambasada Romaniei in Regatul Hasemit al Iordaniei, va transmitem ca, potrivit informarii primite din partea unui spital din Amman, se confirma decesul cetateanului roman in cauza, arata Mediafax.

Decesul a survenit la data de 8 decembrie 2014. In prezent, reprezentantul Ambasadei Romaniei la Amman se afla la spital, formalitatile specifice fiind in curs de indeplinire. Dupa obtinerea tuturor documentelor eliberate de autoritatile iordaniene, Ambasada Romaniei la Amman va proceda la inregistrarea decesului in registrele de stare civila romane, conform solicitarii apartinatorilor”, se precizeaza in raspunsul transmis de Ministerul Afacerilor Externe.

Mita contra unor servicii

In 8 septembrie, omul de afaceri Catalin Chelu a fost condamnat definitiv la sase ani de inchisoare de Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul "Mita la MAI", pentru tentativa de mituire a fostului secretar de stat in Ministerul de Interne Dan Valentin Fatuloiu. Trei zile mai tarziu, Catalin Chelu a fost dat in urmarire nationala de Politie, dupa ce nu a fost gasit la domiciliu pentru punerea in aplicare in mandatului de executare a pedepsei.

Omul de afaceri Catalin Chelu a fost acuzat ca, din august si pana in 12 noiembrie 2010, i-a promis chestorului sef Dan Valentin Fatuloiu suma de un milion de euro. In schimbul banilor, Fatuloiu - care, potrivit procurorilor DNA, a fost denuntator in acest dosar - trebuia ca, in calitatea sa de secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, sa "indeplineasca acte contrare indatoririlor de serviciu, respectiv sa stopeze prelucrarea in sistem integrat a informatiilor din dosarele penale avand ca obiect infractiuni comise de catre Chelu Catalin Constantin si persoanele apropiate acestuia".

Citeste si:
Aplicatii si accesorii smartphone utile pentru oamenii de business
Aplicatii si accesorii...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Spitalul Fălticeni - Suceava devine unitate-suport în contextul COVID-19
Setari Cookie-uri