Horia Ciorcila (foto mijloc), presedintele Banca Transilvania (TLV), estimeaza ca banca nu va avea nevoie de o majorare a capitalului pentru achizitia Volksbank, insa chiar si asa actionarii si-au exprimat ferm angajamentul pentru o eventuala finantare.

Contractul prin care Banca Transilvania a preluat oficial Volksbank Romania a fost semnat miercuri.

Tranzactia vizeaza achizitia a 100% din titlurile bancii. Banca Transilvania si Volksbank vor actiona ca entitati separate pana la finalizarea tranzactiei, ulterior urmand integrarea Volksbank.

“Este un moment in care ne mai reinventam o data. Prima data am facut-o in 2001 si 2002 cand BT s-a extins in afara Transilvaniei, apoi ne-am reinventat in 2008-2009, cand din cauza crizei a trebuit sa ne adaptam modelul de business. Acum suntem la a treia ‘reinventare’, una necesara pentru a creste in continuare. Am fost si suntem deschisi la orice oportunitati care apar in piata si care ar putea duce la cresterea Banca Transilvania”, a declarat Horia Ciorcila.

Intrebat despre pretul tranzactiei si impactul pe care il va avea asupra actionariatului, Ciorcila a spus ca cel mai tarziu actionarii ar trebui sa afle pretul la AGA din aprilie 2015. De asemenea, tranzactia nu se va reflecta in bilantul din acest an, ci in bilantul din 2015.

Ciorcila a precizat totodata ca estimaza ca nu va fi nevoie de o majorare a capitalului pt achizitia volks, dar actionarii si au exprimat angajat ferm pt o eventuala finantare. Intrebat despre pretul tranzactiei si impactul care il va avea asupra actionariatuui, ciorcila a spus ca cel mai tarziu actionaria ar trebui sa afle pretu la aga din aprilie 2015. Tranzactia nu se va reflecta in bilantul din acest an ci in bilantul din 2015.

Actiunile Banca Transilvania cresteau cu 2,7% (pret 1,748 lei/unitate) in timpul sedintei bursiere de miercuri, fiind pe locul al doilea in topul lichiditatii. Avand in vedere actualele cotati, Banca Transilvania este evaluata la 4,47 mld. lei. BERD este cel mai mare actionar al BT, cu o detinere de 14,3%. Horia Cioricila detine direct si indirect 5,1%, in vreme ce International Finance Corporation controleaza alte 5 procente din banca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri