Antreprenorii ar trebui sa aiba curajul sa actioneze pe cont propriu fara a mai astepta de fiecare data un ajutor din partea statului, in mediul de afaceri existand in prezent un asa-zis “vid” generat de arestarile din ultima perioada a unor oameni de afaceri cunoscuti.

“Cu toate aceste ‘cantonamente’ care se desfasoara in locuri precum Rahova sau Poarta Alba se creeaza un vid in mediul antreprenorial, un vid pe care noi, antreprenorii, trebuie sa il umplem fara sa mai cerem mereu ajutor din partea statului. Nu statul trebuie sa intre sa ocupe acest vid, noi trebuie sa o facem”, a declarat Dragos Anastasiu in cadrul unei conferinte la care erau prezenti mai multi antreprenori locali.

Seful Eurolines a facut evident referire la arestarile recente ale unor oameni de afaceri foarte cunoscuti din Romania, care in prezent se afla incarcerati la diferite inchisori, printre care si cele de la Rahova sau Poarta Alba.

“Ma intreba cineva daca ma gandesc sa imi listez afacerea pe bursa. Da, ma gandesc, de 15 ani ma gandesc, problema este insa ca nu stiu foarte multe despre piata de capital pentru ca nici nu am avut timp sa ma informez in detaliu; de asemenea, compania a crescut intr-un ritm atat de accelerat incat nu am mai avut cand sa iau in considerare si listarea. La modul sincer insa, sunt foarte deschis unei asocieri si ma voi gandi cu seriozitate la listarea pe bursa”, a mai adaugat Dragos Anastasiu.

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a anuntat ca pe 25 februarie va lansa AeRO, segment de piata dedicat in special companiilor antreprenoriale si IMM-urilor. Ludwik Sobolewski, CEO-ul BVB, a declarat ca la momentul lansarii AeRO va avea si cel putin doua noi companii antreprenoriale listate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri