Potrivit Romgaz, diferendele cu InterAgro sunt de natura comerciala/civila si "potential penala" si provin din derularea unor contracte cu grupul controlat de Ioan Niculae. Propunerea va fi discutata de actionarii Romgaz in AGA programata pentru 23 ianuarie 2015, potrivit unui comunicat al producatorului de gaze naturale transmis Bursei de Valori Bucuresti.

Romgaz si InterAgro sunt anchetate, din 2012, de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), intr-un dosar de complot si subminarea economiei nationale. In dosar sunt anchetati si fostii ministri ai Economiei Varujan Vosganian si Adriean Videanu.

Vosganian si Videanu sunt acuzati de DIICOT ca au aprobat si sustinut in Guvern mai multe acte pentru a sprijini interesele financiare ale lui Ioan Niculae si au folosit Romgaz in interesul privat al Interagro, producand un prejudiciu de aproximativ 130 milioane de dolari.

Procurorii DIICOT sustin ca Romgaz a livrat catre Interagro gaze naturale din productia proprie in valoare de aproximativ 1,5 miliarde de lei, din care 270 de milioane de lei reprezinta valoarea reducerilor comerciale acordate ilegal. InterAgro controleaza mai multe combinate chimice mari consumatoare de gaze naturale. Romgaz este controlat de stat, prin Ministerul Economiei, care detine 70% din actiuni.

Transelectrica intra in hora...
Citeste si: Transelectrica intra in hora dividendelor suplimentare