Un retailer de mobila din Houston, SUA, a promis clientilor ca le va da banii inapoi daca barilul de petrol (WTI) va inchide anul 2015 la un pret de peste 85 de dolari.

Proprietarul Gallery Furniture spune ca promotia s-ar putea sa ii aduca pierderi de 10-20 mil. dolari, daca petrolul chiar va reveni in acest an. Totusi, oferta a inceput sa ii aduca deja clienti, peste 100 de persoane fiind deja inscrise, scrie CNBC. Persoanele eligibile trebuie sa cumpere mobila de cel putin 7.000 de dolari, iar promotia se inchide pe 1 februarie, sau cand se strang 500 de participanti. “Ultimele trei zile au fost foarte bune datorita acestei promotii. Intreaga idee este sa ne facem clientii fericiti”, spune proprietarul magazinului de mobila, Jim McIngvale, poreclit si “Saltea”.

Pretul petrolului s-a prabusit cu peste 50% in ultima jumatate de an, in sedinta de marti barilul WTI fiind tranzactionat pentru 44,61 dolari, cel mai redus nivel din ultimii sase ani.

Banca Goldman Sachs a redus luni estimarea privind pretul petrolului Brent pentru acest trimestru de la 80 de dolari pe baril la 42 de dolari pe baril. De asemenea, analistii de la Goldman Sachs au redus prognoza privind evolutia pretului petrolului Brent pentru primele sase luni din acest an de la 85 de dolari pe baril la 43 de dolari pe baril. La nivelul intregului an, cotatia medie a barilului Brent a fost estimata la 70 de dolari comparativ cu 90 de dolari anterior.

Petrolul Brent se tranzactiona marti la 45,74 dolari/baril.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri