Bursa de Valori Bucuresti a premiat persoanele si companiile care au contribuit cel mai mult la dezvoltarea pietei de capital romanesti in 2014, Raiffeisen reusind sa castige la cele mai multe categorii.

Wall-Street.ro a fost principalul partener media al evenimentului organizat de Bursa de Valori Bucuresti.

BVB a marcat inceputul anului bursier in cadrul unui eveniment la care au participat peste 500 de reprezentanti din comunitatea de afaceri din Romania. La editia din acest an a evenimentului, Artmark a organizat si o licitatie caritabila pentru proiectele educationale si de sanatate ale doua asociatii sustinute de Bursa de Valori Bucuresti: Asociatia OvidiuRO si Fundatia Hospice Casa Sperantei.

“Suntem recunoscatori tuturor participantilor la piata de capital, din tara si din afara tarii, care au contribuit semnificativ la dezvoltarea pietei de capital romanesti ca una dintre cele mai vibrante piete din regiunea ECE. Asteptam cu nerabdare sa lucram impreuna in 2015, sub aceeasi viziune si obiective strategice. Ca de obicei, Inaugurarea Anului Bursier este un moment de mobilizare pentru viitor. Am schimbat traiectoria acestei piete, si ne dorim mai mult in acest sens”, a declarat Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB.

Categorii de premii:

1. Investitorul institutional care a contribuit cel mai mult la dezvoltarea pietei decernat catre BERD, ca cel mai mare si mai activ investitor institutional in Romania, precum si ca promotor al procesului de reforma a pietei de capital si al eliminarii barierelor ce stau in calea dezvoltarii acesteia.

2. Bridge Award pentru stabilirea conexiunii dintre economia reala si piata de capital decernat catre Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei, pentru asigurarea in 2014 a unei baze de consultare cu institutiile publice si Guvernul, pe teme de impact asupra climatului economic si de afaceri din Romania.

3. Bridge Award pentru stabilirea conexiunii dintre economia reala si piata de capital decernat catre Echipa Departamentului pentru Energie din cadrul Ministerului pentru Energie, IMM-uri si Mediu de Afaceri, pentru ca au implementat cu profesionalism si succes proiecte nationale, creand astfel fundamentele unor sinergii intre economia nationala si sectorul financiar.

4. Premiu pentru sustinerea si dezvoltarea culturii financiare decernat catre Stefan Nanu, Director Trezorerie la Ministerul Finantelor Publice, pentru dezvoltarea de produse financiare tinand cont de potentialul pe care il are comunitatea investitorilor de retail.

5. Membrul BVB care a intermediat cea mai mare parte din rulajul cu actiuni in 2014 (incluzand ofertele publice) decernat catre Raiffeisen Bank Romania.

6. Membrul BVB care a intermediat cea mai mare parte din rulajul cu actiuni in 2014 (excluzand ofertele publice) decernat catre Swiss Capital.

7. Membrul international BVB cu cel mai mare rulaj si care a contribuit la promovarea Bursei in comunitatea internationala decernat catre Wood & Company Financial Services, pentru ca a vandut actiuni ale companiilor romanesti listate, a promovat aceste actiuni si piata de capital in randul investitorilor institutionali straini, din Europa si SUA.

8. Membrii BVB cei mai activi ca Market Maker pe actiuni in 2014 decernat catre Raiffeisen Centrobank AG si Wood & Company Financial Services, fiind cei mai implicati participanti care au oferit investitorilor acces crescut la piata, masurat in termen de numar de actiuni pentru care asigura serviciul de market making si valoarea tranzactionata cu acestea.

9. Premiu pentru cea mai activa firma in sectorul emiterii de instrumente financiare, altele decat actiunile, in 2014 decernat catre Erste Group Bank AG, ca cel mai activ emitent de produse structurate, nu doar ca numar al acestora, dar si ca diversitate a activului suport.

10. Membrul BVB cu cel mai mare rulaj intermediat in piata obligatiunilor in 2014 decernat catre Raiffeisen Bank Romania.

11. Premiu pentru sustinerea proiectelor BVB si a promovarii pe plan international a pietei decernat catre BRD-Groupe Societe Generale, intrucat a fost implicat in toate proiectele de schimbare a infrastructurii pietei, in special in cel de separare a sistemelor de tranzactionare si post-tranzactionare si tranzitie la T+2, aducand cele mai bune practici in domeniu si know-how international, si sustinand promovarea reformei infrastructurii pietei in randul clientilor.

12. Premiu pentru pilonul institutional al pietei de capital in 2014 decernat Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR), intrucat investitorii institutionali din industria fondurilor de pensii au fost implicati in 2014 in proiecte majore de reforma a pietei de capital, care sa imbunatateasca capacitatea de investitii a participantilor la piata locala, toate acestea pentru a pune Romania pe radarul marilor investitori.

13. Premiu Personalitatea anului 2014 in piata de capital decernat lui Gabriel Dumitrascu, Seful Departamentului pentru energie in 2014, pentru rolul sau de lider in proiectarea si implementarea unor tranzactii importante pentru piata de capital, aratand determinare, profesionalism si capacitatea de a ajunge la rezultate deosebite intr-un mediu dificil.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri