Nuclearelectrica a inregistrat anul trecut un profit net de peste trei ori mai mic, de 137 milioane de lei (30,8 milioane euro). De asemenea, venituri din exploatare au scazut cu 12%, la 1,8 miliarde lei (408,5 milioane euro).

Compania de stat a avut in 2013 un profit net in valoare de 423 milioane de lei. Nuclearelectrica arata, intr-un comunicat transmis luni Bursei de Valori Bucuresti, ca profitul net preliminat pentru anul trecut este peste nivelul tinta bugetat, scrie Mediafax.

Cheltuielile din exploatare ale Nuclearelectrica au crescut in 2014 cu 2%, la 1,6 miliarde de lei, de la nivelul de 1,59 miliarde de lei din 2013. Profitul EBITDA al Nuclearelectrica a coborat anul trecut la 606 milioane de lei (136,4 milioane euro), de la 894 milioane de lei in 2013.

Rezultatele financiare aferente anului 2014 sunt preliminare si neauditate. Nuclearelectrica este operatorul singurei centrale nuclearelectrice din Romania si este controlata de Ministerul Energiei. Datele anuntate de Institutul National de Statistica arata ca productia centralei a crescut anul trecut cu 0,5% si a reprezentat 18,4% din productia nationala de electricitate.

Sursa foto: centrala atomica, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri