Esti interesat(a) de economisire, piete de capital si antreprenoriat? Participa joi, 19 martie, la Forumul Pietei de Capital, conferinta wall-street.ro dedicata investitiilor si plasamentelor in actiuni listate pe bursa. Inscrie-te aici.

Pentru tranzactiile cu titlurile de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise, efectuate in cursul anului fiscal, fiecare intermediar, societate de administrare a investitiilor in cazul rascumpararii de titluri de participare la fondurile deschise de investitii sau alt platitor de venit, dupa caz, are obligatia de a calcula pentru contribuabil castigul/pierderea la fiecare tranzactie, totalul castigurilor/pierderilor pentru tranzactiile efectuate in cursul anului, precum si de a transmite in scris fiecarui contribuabil informatiile privind totalul castigurilor/pierderilor pentru tranzactiile din cursul anului, pana in ultima zi a lunii februarie a anului curent pentru anul anterior, se arata intr-un comunicat al ANAF, citat de Mediafax.

Formularul 200 se completeaza de catre contribuabili sau de catre imputernicitii acestora si se depune direct la registratura ANAF sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire. Persoanele care au realizat venituri din mai multe surse sau categorii de venit pentru care exista obligatia depunerii declaratiei trebuie sa completeze numarul de surse ori categoria de venituri realizate.

Depunerea formularului 200 dupa data de 25 mai 2015 sau nedepunerea acestuia se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 50 si 500 lei.