Trei companii listate pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au propus pana acum actionarilor dividendele pe care le vor distribui in 2015, castigurile generate de acestea fiind in medie de 6,8%, mai mult decat dublu fata dobanzile practicate de banci la depozitele in lei.

Esti interesat(a) de economisire, piete de capital si antreprenoriat? Participa joi, 19 martie, la Forumul Pietei de Capital, conferinta wall-street.ro dedicata investitiilor si plasamentelor in actiuni listate pe bursa. Inscrie-te aici.

Transelectrica

Transelectrica (TEL) isi va rasplati cel mai bine actionarii, sefii companiei urmand sa propuna distribuirea a 60% din profitul record de 370 mil. lei inregistrat anul trecut. Compania de utilitati va acorda cel mai probabil un dividend de 2,9883 lei/actiune, care, avand in vedere cotatiile actiunilor din sedinta de miercuri, ar genera un randament de 10%. In 2014, Transelectrica a distribuit dividende cu un randament de circa 13%.

SIF Transilvania

Directoratul si Consiliul de Supraveghere SIF Transilvania (SIF3) au recomandat actionarilor ca 50% din profitul net de anul trecut sa fie distribuit sub forma de dividende. SIF3 va acorda astfel un dividend de 0,0125 lei/actiune, dupa ce anul trecut societatea nu a dat dividende. Randamentul de 4,6% al dividendelor SIF Transilvania este cel mai mic dintre cele trei societati care au anuntat pana acum felul in care vor imparti profitul pe 2014.

SIF Moldova

SIF Moldova, cea mai profitabila societate de investitii financiare din 2014, le va propune actionarilor un dividend de 0,102 lei/actiune (randament 6%). Sefii SIF Moldova vor de asemenea sa majoreze capitalul social al companiei cu 52 mil. lei din profitul de anul trecut, actionarii urmand sa primeasca astfel titluri gratuite in raport de 1 la 1. SIF Moldova a avut un profit de 237 mil. lei in 2014, 22% din aceasta suma urmand sa mearga spre dividende in acest an.

*Dividendele sunt in valoare bruta

Foto: Mediafax

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri