Bursa de la Bucuresti a inchis joi in scadere cu 0,25%, pe un rulaj sustinut de opt tranzactii deal cu actiuni BRD - Groupe Societe Generale (BRD), Transelectrica (TEL) si Transgaz (TGN).

Indicele BET Plus, de referinta, a inchis in scadere cu 0,25%, iar BET, al celor mai lichide zece actiuni cu 0,3%. BET Plus cuprinde cele mai lichide 40 de actiuni din piata reglementata, cu exceptia SIF-urilor si a actiunilor companiilor straine, potrivit Mediafax.

Tranzactiile cu actiuni s-au situat la 25,5 milioane de lei (5,72 milioane euro), in crestere usoara de la 23,7 milioane de lei miercuri. Aproape 8,3 milioane de lei au provenit din transferuri pe piata deal.

Actiunile BRD au facut obiectul a cinci tranzactii de tip deal, in valoare totala de putin peste 4,05 milioane de lei. Miercuri, au fost transferate pe piata deal trei pachete cu titlurile BRD, pentru 2,79 milioane de lei.

Tot pe segmentul deal, investitorii au tranzactionat joi doua pachete cu actiuni Transelectrica, cu o valoare cumulata de 2,86 milioane de lei, precum si un pachet de 5.000 de actiuni Transgaz, care a fost vandut pentru 1,36 milioane de lei. Dealurile cu actiuni BRD au fost perfectate la un pret cu 0,46% sub cel de referinta, in timp ce titlurile Transelectrica si Transgaz au fost transferate la cotatii cu 0,5%, respectiv 0,31% peste pretul de referinta.

Pe piata regular, BRD a inchis in coborare cu 0,97%, Transelectrica a urcat cu 0,8%, iar Transgaz a avansat cu 0,18%.
BET FI, format din Fondul Proprietatea si cele cinci SIF-uri, a inchis in stagnare. Trei din cele cinci SIF-uri au incheiat sedinta bursiera pe minus, actiunile SIF Transilvania (SIF3) si SIF Moldova (SIF2) au avansat cu 0,71%, respectiv 0,25%, iar titlurile Fondul Proprietatea au stagnat.

Tranzactiile cu actiunile Fondul Proprietatea au insumat 3,93 milioane de lei. In pofida cresterilor inregistrate de Transelectrica, Transgaz si Romgaz (SNG) indicele din sectorul energetic a incheiat sesiunea in stagnare, tras in jos de evolutia titlurilor OMV Petrom (SNP), care au pierdut 0,54% din valoare, dupa transferuri de 1,9 milioane de lei.
Indicele BET XT a scazut cu 0,25%, iar BET BK a inchis in stagnare.

BET XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea. Indicele BET BK cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, printre care titlurile bancii austriece Erste (EBS), SIF-urile si Fondul Proprietatea.

In Europa, principalele piete erau in urcare la inchiderea sesiunii bursiere de la Bucuresti, in urma anuntului Bancii Centrale Europene potrivit caruia institutia bancara va incepe luni, 9 martie, un program pentru achizitia de obligatiuni guvernamentale emise de statele din zona euro. Indicele Stoxx Europe 600 era in crestere cu 0,8%. In Europa Centrala, bursa de la Praga a crescut cu 1,5%, piata de capital de la Budapesta cu 0,6%, iar bursa de la Varsovia cu 0,7%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri