Indicii BET Plus, de referinta, si BET, al celor mai lichide zece actiuni, au inchis in scadere cu 0,3%, la fel ca in sedinta de joi. BET Plus cuprinde cele mai lichide 40 de actiuni din piata reglementata, cu exceptia SIF-urilor si a actiunilor companiilor straine.
Tranzactiile cu actiuni au totalizat 26,6 milioane de lei (6 milioane de euro), anunta Mediafax.

Titlurile OMV Petrom (SNP) au inregistrat cel mai ridicat rulaj, de 9,75 milioane de lei, din care aproape 6 milioane de lei prin sase operatiuni de tip deal. Cotatia companiei de petrol si gaze a inchis in scadere cu 1,1%, desi s-a aflat in teritoriu negativ cu pana la 2,5% in a doua parte a zilei, cand au fost perfectate si cele mai multe tranzactii cu actiunile companiei.

Cele sase dealuri au avut loc la un pret cu 2,4% mai mic decat cel din inchiderea sedintei de joi.

Un rulaj ridicat au consemnat si titlurile BRD, cu schimburi in valoare de 5,5 milioane de lei, suma in care sunt incluse si doua operatiuni deal de 1,6 milioane de lei. Pretul la care au avut loc ultimele tranzactii a scazut cu 0,8% fata de joi.

Citeste si:

Printre actiunile lichide s-au numarat si Fondul Proprietatea (FP), cu transferuri de 2,5 milioane de lei, si Electrica (EL), cu 1,7 milioane de lei. Cotatiile celor doua companii au inchis la acelasi nivel la care au terminat si sedinta de joi.

Peste pragul de 1 milion de lei in privinta rulajului au trecut si Transelectrica (TEL), Conpet Ploiesti (COTE) si Banca Transilvania (TLV). Toate cele trei companii au inchis in scadere - Transelectrica 0,4%, Conpet cu 0,6%, iar Banca Transilvania cu 0,9%.

Indicele BET FI, compus din cele cinci SIF-uri si Fondul Proprietatea, a urcat cu 0,5%, iar BET NG, al sectorului energetic a cobnorat cu 0,1%. Evolutia BET FI a fost sustinuta de cotatiile SIF-urilor, in randul carora se remarca actiunile SIF Banat-Crisana (SIF1), cu un avans de 2,6%.