Managerii Delivery Solutions, compania care opereaza brandul Sameday Courier, primul operator romanesc de curierat listat pe Bursa de Valori Bucuresti, in piata AeRO, vor propune in urmatoarea Adunare Generala a Actionarilor un dividend brut de 0,436 lei/actiune.

Esti interesat(a) de economisire, piete de capital si antreprenoriat? Participa joi, 19 martie, la Forumul Pietei de Capital, conferinta wall-street.ro dedicata investitiilor si plasamentelor in actiuni listate pe bursa. Inscrie-te aici.

Actiunile Delivery Solutions se tranzactionau marti la un pret de 8,15 lei, in crestere cu 0,4%. Avand in vedere aceasta cotatie, randamentul brut al dividendelor este de 5,3%. “Va fi prima AGA dupa listare si se vor aproba rezultatele financiare, auditorul companiei si se vor desemna persoanele care vor face parte din consiliul de administratie. In acelasi timp vom propune actionarilor distribuirea unui dividend brut per actiune in valoare de 0,436 lei”, a anuntat, intr-un comunicat de presa, Lucian Baltaru (foto dreapta), General Performance Manager la Sameday Courier.

Volumul rulajului dupa primele zile de la listarea pe bursa a depasit 100.000 euro. Pretul actual pentru actiunile Sameday Courier (simbol bursier SDAY) este de 8,15 lei, in crestere fata de valoarea de lansare de 7,55 lei. Potrivit managementului executiv, in cursul anului trecut, compania a avut venituri de 1,6 milioane euro (in crestere cu 58% fata de 2013). Pentru anul curent, sunt previzionate venituri de 2,25 milioane euro si un profit de 300.000 euro.

“Ma bucur ca valoarea dividendului propus va depasi asteptarile initiale, cu un randament superior dobanzii bancare. Aceasta demonstreaza performanta companiei pentru anul trecut si sper ca de acum inainte sa mergem numai in sus”, a mai adaugat Octavian Badescu (foto stanga), antreprenor si fondator al Sameday Courier.

Cititi si Dividende 2015: "mamutii" Romgaz si Transgaz ar putea fi depasiti de un exportator din Bistrita

Sameday Courier este primul operator romanesc de curierat listat pe Bursa de Valori Bucuresti si prima companie romaneasca listata pe piata AeRO din cadrul sistemului alternativ de tranzactionare. Listarea Sameday Courier s-a produs in 25 februarie a acestui an. Acest pas a venit dupa ce Delivery Solutions s-a transformat la sfarsitul anului 2015 in societate pe actiuni, o alta premiera pentru piata operatorilor de curierat rapid din Romania.

Sameday Courier este singurul operator de curierat din Romania specializat in livrarile in aceeasi zi, atat in tara, cat si in strainatate, in conditii speciale de transport (temperatura, securitate etc.), in puncte dificile, la ore prestabilite, transport de obiecte fragile si in livrari personalizate, in functie de nevoile fiecarui client. Sameday Courier este furnizor principal pe acest segment de servicii pentru companii mari si foarte mari din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri