SIF Banat-Crisana (SIF1) ar putea sa distribuie primele dividende dupa doi ani de pauza, sefii societatii propunand actionarilor distribuirea unor dividende de 54,88 milioane de lei (12,3 milioane de euro). Suma reprezinta aproape 41% din profitul net de 134,2 milioane de lei obtinut anul trecut, informeaza Mediafax.

Esti interesat(a) de economisire, piete de capital si antreprenoriat? Participa joi, 19 martie, la Forumul Pietei de Capital, conferinta wall-street.ro dedicata investitiilor si plasamentelor in actiuni listate pe bursa. Inscrie-te aici.

Intr-un interviu acordat wall-street.ro, Bogdan Dragoi, cel mai nou membru in CA-ul SIF1, se declarase in favoarea distributiei unor "dividende moderate", marcand astfel o posibila schimbare in politica de distributie a societatii.

Dividendul brut pe actiune se va situa la 0,1 lei, reprezentand un randament de 7% calculat la cotatia actiunilor din inchiderea sedintei de tranzactionare de joi.

Compania intentioneaza sa pastreze suma de 79,29 milioane de lei (17,8 milioane de euro) ca sursa proprie de finantare, se arata in documente publicate de SIF Banat-Crisana pentru o AGA convocata pe 28 aprilie. SIF Banat-Crisana nu a acordat dividende anul trecut, cand dintre cele cinci societati de investitii financiare doar SIF Oltenia si SIF Moldova au facut astfel de distributii catre actionari.

Ce dividende vor acorda...
Citeste si: Cati bani vor incasa actionarii companiilor de pe bursa in 2019

Compania a inregistrat anul trecut un profit net de 134,2 milioane de lei, in urcare cu 67,4% fata de anul anterior. Actionarii SIF Banat-Crisana vor vota si in privinta bugetului de venituri si cheltuieli pentru anul in curs, precum si pentru alegerea pe locurile vacante a trei administratori, pentru perioada ramasa pana la expirarea mandatelor actualilor membri ai Consiliului de Administratie, in aprilie 2017.

Vineri, aproape de ora 14:00, titlurile SF banat-Crisana se tranzactionau in scadere cu 0,7%, la 1,41 lei/unitate, cotatie la care compania are o capitalizare de 773,88 milioane de lei (174 milioane de euro).

In acest an, dintre cele cinci SIF-uri au mai anuntat intentia de a distribui dividende SIF Transilvania (SIF3), SIF Moldova (SIF2) si SIF Oltenia (SIF5). Conducerea SIF Transilvania a propus actionarilor acordarea de dividende in valoare totala de 27,3 milioane de lei, reprezentand 49,8% din profitul net de anul trecut, de 54,87 milioane de lei.

Administratorii SIF Moldova au cerut acordul actionarilor pentru acordarea ca dividende a 52,53 milioane de lei, reprezentand 22,16% din profitul net de 237 milioane de lei inregistrat anul trecut. Consiliul de Administratie al SIF Oltenia a propus actionarilor ca societatea sa distribuie dividende pentru anul trecut in valoare de 69,6 milioane de lei, reprezentand 73,4% din profitul de 94,88 milioane de lei inregistrat in 2014.

Biofarm face spectacol pe...
Citeste si: Biofarm face spectacol pe bursa.Se pregateste un investitor strategic?


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Cele mai bune companii platitoare de cash pe bursa in 2019