“Anul trecut am avut o campanie anti-coruptie foarte puternica si foarte spectaculoasa. Dupa ce am atins un maxim al coruptiei in Romania, acum suntem pe drumul ce bun si avem un sistem politic si administrativ din ce in ce mai curat. Este un mediu bun in care sa veniti cu banii”, a declarat Dan Mihalache, in cadrul evenimentului “Romania Investors Days”, organizat de Franklin Templeton, Bursa de Valori Bucuresti si Swiss Capital la New York.

Mihalache a vorbit si despre sustinerea pe care administratia prezidentiala o are pentru piata de capital, insistand ca privatizarile trebuie realizate cu precadere prin intermediul bursei.

“Cand ne-am pregatit pentru campania electorala anul trecut, unele persoane ne-au sugerat sa includem in program si o mica parte despre piata de capital romaneasca. Am dezbatut daca ar fi sau nu folositor acest lucru avand in vedere ca presedintele nu are putere executiva, dar in cele din urma am ajuns la concluzia ca presedintele trebuie sa isi asume dezvoltarea pietei de capital ca o directie nationala ce trebuie urmata. Presedintele Klaus Iohannis crede in dezvoltarea pietei, schimbarile de legislatie primara si secundara trebuie sa continue, si cred de asemenea ca privatizarea companiilor trebuie continuate in principal prin piata de capital”, a spus Dan Mihalache.

Citeste si:

Potrivit acestuia, Romania este singura tara din regiune care nu are nicio forta politica care sa se declare explicit ca fiind impotriva SUA sau a Uniunii Europene.

“Daca ne uitam la harta, Romania este un punct de stabilitate in regiune; are un sistem politic stabil, o economie buna si, de asemenea, suntem singura tara din zona care nu are nicio forta politica care sa se declare explicit ca fiind impotriva SUA sau a Uniunii Europene. Tot acest context reprezinta o buna oportunitate pentru a ne intari pozitia in fata investitorilor”, a concluzionat Dan Mihalache.