"Electrica si Fondul Proprietatea au decis sa inceteze negocierile privind potentiala achizitie de catre Electrica a participatiilor minoritare detinute de Fondul Proprietatea in urmatoarele filiale: Electrica Distributie Muntenia Nord, Electrica Distributie Transilvania Sud, Electrica Distributie Transilvania Nord si Electrica Furnizare, intrucat nu au ajuns la un consens privind pretul tranzactiei", se arata intr-un raport transmis de Electrica Bursei de valori Bucuresti (BVB).

FP detine cate 22% din actiuni la cele patru subsidiare ale Electrica.

FP a negociat si anul trecut cu statul schimbul pachetelor de actiuni detinute la cele patru filiale cu actiuni la Electrica, in contextul listarii companiei de distributie si furnizare a energiei la bursa. Statul a respins in iunie propunerea FP, urmand ca negocierile sa fie reluate in termen de cateva luni, dupa schimbarea conducerii Electrica, ca urmare a preluarii pachetului majoritar de catre actionari privati.

Citeste si:

Statul a transferat anul trecut unei companii nou-infiintate, Electrica SA, 78% din actiunile Electrica Distributie Muntenia Nord, Electrica Distributie Transilvania Sud, Electrica Distributie Transilvania Nord si Electrica Furnizare. In prezent, cel mai mare actionar al Electrica este statul, cu 48,78% din actiuni. Titlurile Electrica au inchis joi in scadere cu 0,4%, in timp ce titlurile Fondul Proprietatea au scazut cu 1,7%.

La cotatiile de joi ale actiunilor, Fondul Proprietatea are o capitalizare de 10,6 miliarde de lei (2,4 miliarde de euro), iar Electrica de 4,3 miliarde de lei (974 milioane de euro).