Producatorul de lactate Albalact (ALBZ) si-a propus pentru acest an o crestere cu 7% a cifrei de afaceri, la 508,5 milioane lei (115 milioane euro), si un profit operational (EBITDA) de 31 milioane lei (7 milioane euro).

Bugetul de venituri si cheltuieli a fost aprobat marti, 21 aprilie, de actionarii companiei, informeaza Mediafax. Anul trecut, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 447,9 milioane lei (106,9 milioane euro), cu 12,2% mai mare decat valoarea din 2013, si un profit net de 12,3 milioane lei (2,78 milioane euro), in crestere cu 46,4%.

Principalele obiective urmarite in anul 2015 de catre conducerea companiei vor fi cresterea cotei de piata la majoritatea produselor si imbunatatirea profitabilitatii si a situatiei financiare ale societatii, in scopul imbuntatirii randamentului investitiei pentru actionarii societatii. Pe aceasta linie se incearca cresterea numarului de clienti, o consolidare a spatiului la raft si majorarea vanzarilor pe fiecare tip de client, se arata intr-un raport al companiei.

"Anul acesta, Albalact va confirma modelul de crestere sanatoasa a afacerilor urmand aceeasi strategie ca in 2014. Vom continua sa facem inovatii, atat la nivel de produs, cat si la nivel de ambalaj si ne vom concentra pe eficientizarea investitiilor de anul trecut. Suntem mai optimisti si in ceea ce priveste contextul economic in 2015, cand scaderea semnificativa a TVA-ului la alimente va ajuta in mod sigur la intarirea puterii de cumparare a consumatorilor, chiar daca saturarea pietei europene a laptelui va genera o usoara scadere a preturilor", a declarat Stephane Batoux, directorul general al Albalact.

Compania va investi in acest an intr-o gama de produse din branza de vaci, iaurturi la pahar si iaurturi cu fructe (ZUZU), dar va acorda atentie si diferitelor categorii de smantana. Pe parcursul anului 2014, Albalact a finalizat o serie de investitii incepute in 2013, in special legate de modernizarea si extinderea capacitatii de productie a fabricii de la Oiejdea, din judetul Alba, suma alocata fiind de aproximativ 8 milioane de euro.

Investitiile au fost gandite sa sustina cresterea companiei in urmatorii ani si sa-i consolideze pozitia pe mai multe segmente de piata, mentioneaza compania. Actionarii Albalact au aprobat distribuirea unui dividend brut de 0,0185 lei pe actiune, din o parte din profitul cumulat al anilor anteriori, suma ce ar urma sa fie acordata reprezentand 11,7 milioane lei, si schimbarea destinatiei actiunilor achizitionate de catre societate in cadrul programului de rascumparare aprobat in 2013. Astfel, actiunile nu vor fi anulate, ci vor fi incluse intr-un plan de optiune pentru cumpararea de actiuni pentru top management-ul companiei, conform termenilor si conditiilor planului.

Albalact detine doua unitati de productie, una in localitatea Oiejdea din judetul Alba si una in Campulung Moldovenesc, fabrica Raraul. Cel mai mare actionar al Albalact este omul de afaceri Raul Ciurtin, care detine indirect 42,53% din actiunile Albalact, prin doua firme inregistrate in Cipru, Crisware Holdings (26,86%) si Croniar Holdings Limited (15,67%).

In actionariat se mai regaseste fondul de investitii RC2, inregistrat tot in Cipru, cu 25,45% din actiunile Albalact.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri