Pietele de actiuni din Europa au deschis in scadere dupa anuntarea rezultatelor partiale ale referendumului din Grecia, insa pierderile au fost mai degraba modeste. De asemenea, moneda euro s-a depreciat, dar a atins doar minimul ultimei saptamani.

Euro a coborat luni, la Londra, cu 0,6%, la 1,1052 dolari pe unitate, iar pe pietele asiatice declinul a atins 1,3%, cel mai redus nivel dupa 20 iunie.

La Bucuresti, Bursa pierdea 0,8% pe indicele BET, evolutie similara celorlalte piete de pe continent. Dintre actiunile lichide, cele mai mari scaderi erau notate in dreptul Transgaz (-1,8%) si Transelectrica (-1,5%).

Actiunile marilor companii europene au inceput tranzactiile de luni in scadere, in frunte cu titlurile italiene si portugheze. De cealalta parte, pietele dezvoltate inregistrat scaderi ceva mai reduse

Indicele FTSE MIB al Bursei din Milano era in declin la inceputul zilei de luni cu 2,4%, iar PSI 20 al bursei din Lisabona cu 1,8%. In Spania, indicele IBEX al bursei din Madrid era in scadere cu 1,3%. Bursa din Atena este inchisa inca din data de 29 iunie, la fel ca si bancile, autoritatile elene impunand controlul capitalului inainte de referendum.

Vacanta de vara pe litoralul...
Citeste si: Vacanta de vara pe litoralul romanesc, din ce in ce mai scumpa

In Marea Britanie FTSE 100 pierdea 0,9%, in Germania DAX inregistra un minus de 1,3%, in vreme ce Bursa din Paris scadea cu 1,6%.

Pe pietele asiatice, Nikkei Average al bursei din Tokyo a coborat cu 2,4%, Hang Seng, al bursei din Hong Kong cu 3,5%, iar Shanghai Composite este in urcare cu 1,3%.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Alarma falsa pe pietele financiare dupa votul din Grecia