Pietele de actiuni din Europa au deschis in scadere dupa anuntarea rezultatelor partiale ale referendumului din Grecia, insa pierderile au fost mai degraba modeste. De asemenea, moneda euro s-a depreciat, dar a atins doar minimul ultimei saptamani.

Euro a coborat luni, la Londra, cu 0,6%, la 1,1052 dolari pe unitate, iar pe pietele asiatice declinul a atins 1,3%, cel mai redus nivel dupa 20 iunie.

La Bucuresti, Bursa pierdea 0,8% pe indicele BET, evolutie similara celorlalte piete de pe continent. Dintre actiunile lichide, cele mai mari scaderi erau notate in dreptul Transgaz (-1,8%) si Transelectrica (-1,5%).

Actiunile marilor companii europene au inceput tranzactiile de luni in scadere, in frunte cu titlurile italiene si portugheze. De cealalta parte, pietele dezvoltate inregistrat scaderi ceva mai reduse

Indicele FTSE MIB al Bursei din Milano era in declin la inceputul zilei de luni cu 2,4%, iar PSI 20 al bursei din Lisabona cu 1,8%. In Spania, indicele IBEX al bursei din Madrid era in scadere cu 1,3%. Bursa din Atena este inchisa inca din data de 29 iunie, la fel ca si bancile, autoritatile elene impunand controlul capitalului inainte de referendum.

In Marea Britanie FTSE 100 pierdea 0,9%, in Germania DAX inregistra un minus de 1,3%, in vreme ce Bursa din Paris scadea cu 1,6%.

Pe pietele asiatice, Nikkei Average al bursei din Tokyo a coborat cu 2,4%, Hang Seng, al bursei din Hong Kong cu 3,5%, iar Shanghai Composite este in urcare cu 1,3%.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri