Actiunile marilor companii europene au inceput tranzactiile de vineri in crestere pentru a doua zi consecutiv, dupa ce Grecia a transmis Eurogroup un program de reforme care include majoritatea conditiilor solicitate de creditori pentru acordarea de noi fonduri, relateaza Bloomberg.

Indicele Stoxx Europe 600 este in urcare cu 1,5%, iar indicii burselor din Lisabona, Milano si Paris cu peste 2,1%. Pe ansamblul saptamanii, Stoxx 600 este pe cale sa creasca cu 0,9%, relateaza Mediafax.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt este in crestere cu 1,71%, iar FTSE 100 al bursei din Londra, cu 1,1%.

Grecia a cerut, in schimbul reformelor, un nou program de finantare in valoare de 53,5 miliarde de euro pentru acoperirea datoriilor scadente pana in 2018, o revizuire a tintei excedentului bugetar primar in conformitate cu inrautatirea situatiei economice si o reprofilare a datoriilor pe termen lung.

Grecii au respins duminica, prin referendum, masurile de austeritate cerute de creditori in schimbul finantarii tarii, provocand scaderea actiunilor, la inceputul saptamanii.

Programul de reforme transmis de Guvern joi noaptea Eurogroup trebuie aprobat vineri de Parlamentul grec.

Bursa din Atena este inchisa pana luni, 13 iulie, ca si bancile.

Actiunile InterContinental Hotels Group sunt in crestere cu 4,5% in urma vanzarii hotelului din Hong Kong unui grup de investitori coordonat de Gaw Capital Partners, pentru 938 milioane de dolari.

Titlurile miniere sunt in urcare la randul lor, BHP Billiton si Rio Tinto Group cu cel putin 1,8%, dupa ce Citigroup a recomandat investitiile in aceste actiuni.

Sursa foto: Financial data/ Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri