Banca Transilvania (TLV) a finalizat o majorare a capitalului social cu 417,38 milioane de lei, de la 2,608 miliarde lei la 3,03 miliarde lei, prin emisiunea a 417,38 milioane de actiuni noi, distribuite actionarilor existenti ai institutiei de credit.

Majorarea capitalului s-a realizat prin emisiunea a 417.379.818 actiuni noi, cu valoare nominala de 1 leu/titlu, prin incorporarea rezervelor constituite din profitul net pe anul trecut, de 406,82 milioane lei, si a rezervelor constituite din prime de conversie a obligatiunilor in actiuni, de 10,55 milioane lei, potrivit unui raport transmis de banca Bursei de Valori Bucuresti (BVB), citat de Mediafax.

Institutia de credit a optat si in anii trecuti pentru capitalizarea unei parti din profitul inregistrat in exercitiul financiar anterior.
"Fondurile obtinute prin majorarea de capital social vor fi utilizate pentru sustinerea activitatii curente a societatii", se arata in raportul bancii.

Fiecare actionar inregistrat la data de 15 iunie primeste gratuit in urma majorarii de capital 16 titluri pentru fiecare 100 de actiuni detinute.

Titlurile institutiei de credit stagnau vineri in a doua parte a zilei pe bursa de la Bucuresti, la 2,36 lei/unitate, cotatie la care capitalizarea se situeaza la 7,14 miliarde de lei.

Cel mai mare actionar al Bancii Transilvania este Banca pentru Reconstructie si Dezvoltare, cu o participatie de 14,33%. Printre actionarii semnificativi se regasesc presedintele Consiliului de Administratie al bancii, Horia Ciorcila, si International Finance Corporation, divizie a Bancii Mondiale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri