Uzina Vulcan din Bucuresti (VULC) a inaugurat oficial, miercuri, cea mai mare unitate de pompare pentru extractia titeiului din Europa si a incheiat deja un contract pentru livrarea a 200 de unitati din toata gama in Orientul Mijlociu, scrie Mediafax.

"Inauguram o noua gama de produse pentru ca activam pe piete care cer aceste produse. Vrem sa valorificam istoria Vulcan in toata Europa, dar si in Est. Prin acest utilaj am dovedit ca industria romaneasca este capabila sa functioneze si sa redevina competitiva pe marile piete internationale. In ceea ce priveste contractul cu Orientul Mijlociu, acesta este de 22 milioane de euro, dar poate depasi aceasta suma. 30% din unitati au fost deja livrate. «Elefantul Arab» este denumirea comerciala sub care va fi vandut in zona Golfului Persic noul utilaj petrolier 100% romanesc. De asemenea, pana la sfarsitul acestui an vom mai participa la alte doua licitatii in Kuweit si Oman, cap de lista fiind chiar acest utilaj", a declarat directorul general executiv al Vulcan SA, Remus Vulpescu, care a subliniat ca Vulcan nu a mai realizat de multi ani investitii noi.

Vulpescu a precizat ca Vulcan a investit 350.000 euro din surse proprii in cercetarea, dezvoltarea si testarea acestui prototip. "Unitatea a fost construita special pentru campurile cu zacaminte mari de petrol. Adancimea maxima de operare este de 4.000 de metri. Poate extrage peste 1.000 de barili de titei pe zi, cu un consum de energie de numai 60 kWh/h, insemnand un spor de productivitate de 30% si o crestere de eficienta energetica tot de 30% fata de varful de gama precedent", a spus reprezentantul Vulcan SA.

Vulcan SA are in prezent 560 salariati, dupa concedierea a jumatate din personal, insa conducerea companiei spune ca in maximum un an vor ajunge in total 1.200 angajati.

"Capacitatea de productie a companiei s-a injumatatit, pentru ca si numarul salariatilor a fost redus la jumatate. Am reangajat deja 50 de salariati din cei care au fost dati afara, iar intr-un an vrem sa mai angajam, sa ajungem la 1.200 angajati", a precizat Vulpescu.

Acesta estimeaza ca Vulcan va atinge o cifra de afaceri de 25 milioane lei la nivelul acestui an. Reprezentantul Vulcan a mentionat totodata ca in aceasta toamna se va discuta planul de reorganizare al companiei, aflata de doi ani in insolventa.

In urmatorii 3 - 5 ani, Vulcan tinteste vanzari externe de minimum 75% din cifra de afaceri. Pentru echipamentele sale de producere a energiei, Vulcan a ales cu prioritate tarile din nordul Europei, recunoscute pentru nivelul avansat al stiintei si tehnologiei, al standardelor de calitate si de mediu, precum si al politicilor energetice, in timp ce pentru utilajul petrolier Vulcan isi consolideaza prezenta in zona Golfului Persic, in estul Europei si in America de Sud.

Contractele existente acopera 85% din capacitatea de productie actuala a Uzinei Vulcan pentru urmatoarele 9-12 luni, indicand un potential real de crestere a capacitatii de productie in conditiile unui management riguros al performantei.

Vulcan Bucuresti, companie controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender, a intrat in insolventa in mai 2013, administrator judiciar fiind firma Euro Insol, controlata de Remus Borza. Din 2003, Vulcan SA face parte din grupul Tender.

Oficialii companiei spun ca absenta unor politici nationale coerente de redresare a industriei, criza globala, intarzierea investitiilor in modernizarea tehnologica a energeticii romanesti, dar si alte cauze au provocat intrarea Vulcan in procedura insolventei in luna mai 2013, cu datorii neplatite de circa 55 de milioane de euro la acea data. Principalii creditori ai Vulcan sunt Banca Comerciala Romana si Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

Cu peste 100 ani de traditie in industria romaneasca, Uzina Vulcan din Bucuresti a livrat peste 25.000 de unitati de pompare pentru extractia titeiului, in circa 25 tari de pe 5 continente. De asemenea, Vulcan este si producatorul cazanelor de abur industriale din marile termocentrale romanesti, inclusiv Turceni, Rovinari, Craiova, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Oradea, Iasi, Brasov, Constanta.

Sursa foto: Mediafax

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri