Profitul net al distribuitorului de medicamente Ropharma Brasov (RPH) a crescut cu 11,5% in primul semestru, de la 5,2 milioane lei in primele sase luni ale anului trecut la 5,8 milioane lei in acest an (1,3 milioane euro), dupa ce veniturile din exploatare, dar si cheltuielile, au urcat cu 12%.

Veniturile din exploatare au inregistrat un avans de 12%, de la 204,4 milioane lei in primul semestru din anul precedent la 229,2 milioane lei in aceeasi perioada din acest an, potrivit raportului financiar transmis de companie vineri Bursei de Valori Bucuresti (BVB), noteaza Mediafax.

Compania si-a majorat atat veniturile obtinute prin farmaciile proprii, cu 9%, la 153,67 milioane lei, cat si pe cele realizate din distributie, cu 24%, la 77,8 milioane lei. Reteaua de farmacii numara 129 de unitati, in timp ce activitatea de distributie se realizeaza prin intermediul a cinci depozite. Discounturile acordate au crescut de aproape sase ori in intervalul analizat, de la 643.100 lei in primele sase luni din anul trecut la 3,61 milioane lei in primul semestru al acestui an.

Piata farmaceutica de retail este estimata pentru primul semestru la 1,2 miliarde de euro, cu o crestere anuala de 2,5%. Ropharma se situeaza in topul distribuitorilor nationali pe pozitia a opta, cu o cota de 3,8%, in timp ce pe retail se afla pe locul cinci. Compania are o capitalizare de 170,7 milioane lei (38,6 milioane euro).

Ropharma este controlata de omul de afaceri Mihai Miron, care detine 31,65% din actiuni prin intermediul Rimia Investments (14,1%) si ADD Pharmaceuticals (17,6%), in timp ce Arrow Pharmaceuticals, din SUA, are un pachet de 31,3% din actiuni.

Citeste si:
Cifra de afaceri Ropharma a crescut cu 37% in T1
Cifra de afaceri Ropharma a...

Sursa foto: Shutterstock / Medicamente

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si