Pietele europene erau in revenire marti, insa investitorii chinezi aveau in continuare de suferit, indicele Shanghai Composite fiind in scadere cu 7,6%. Evolutia negativa i-a facut pe o parte din acestia sa isi indrepte furia spre partidul comunist, scrie The Guardian.

“Am trecut prin razboaie, dar nimic nu a fost mai oribil decat acum. Partidul comunist este ingrozitor, am pierdut toti banii… “, a declarat un investitor in varsta de 82 de ani, prezent intr-o sala de tranzactionare din Beijing.

Investitorul nu a vrut sa isi dea numele deoarece “depind de partidul comunist pentru a pune mancare pe masa”, a mai adaugat el. Reporterul The Guardian povesteste ca batranul si-a ridicat mainile in aer, ca si cand ar fi incatusate, sugerand ca nu poate sa vorbeasca liber.

China a lansat in ultimii ani o serie de stimulente financiare fara precedent, care au generat o explozie a economiei locale, dar si o crestere spectaculoasa a burselor din Shanghai si Shenzhen. Piata de capital chineza a devenit atat de populara in randul populatiei de rand incat pana si coafezele ajunsesera sa ofere sfaturi bursiere.

Incetinirea cresterii economice din acest an, precum si temerile privind viitorul economic al tarii au dus la caderea actiunilor chineze, astfel ca indicele Shanghai Composite se afla in prezent cu 8,3% sub nivelul de la inceputul lui 2015, si cu 42% sub maximele absolute inregistrate in iunie anul acesta.

Foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri