Societatea de intermediere Broker Cluj a lansat pe Bursa de Valori Bucuresti primele sale certificate turbo cu activ suport cotatia aurului.

Lansarea a avut loc la o zi dupa prabusirea burselor de luni si intr-o perioada in care aurul reintra in atentia investitorilor aflati in cautarea unui refugiu.

“Nu am adus certificatele de aur din cauza crizei din China, nu a fost nimic programat. Lansarea acestora face parte din strategia Broker Cluj de a extinde gama de produse structurate din oferta. Totusi, cred ca este de bun augur lansarea in acest moment pentru ca aurul este in general privit ca o investitie sigura in perioadele de criza”, a declarat Darie Moldovan, consultant in cadrul casei de brokeraj.

Pretul de referinta al certificatelor este cel stabilit de asociatia bancara London Bullion Market (AM Fixing).

Raportul dintre un certificat si valoarea activului suport este 1/100, fiind astfel nevoie de achizitionarea a 100 de certificate pentru a obtine o expunere egala cu o unitate din activul suport. De exemplu, daca valoarea aurului este d 1.150 dolari, pretul unui certificat este de 7 lei. O investitie de 7*100 lei (700 lei) va determina o expunere de 1.150 dolari (4.485 lei).

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri