Guvernul chinez si-a reluat interventiile din piata de capital, reducandu-si detinerile de titluri de trezorerie americane pentru a putea sustine yuan-ul. Autoritatile vor sa stabilizeze bursele locale pana pe 3 septembrie, cand va avea loc o parada militara ce va marca 70 de ani de la infrangerea Japoniei in Al Doilea Razboi Mondial.

Beijing-ul vrea sa stranga dolari pentru a sustine yuan-ul, dupa devalorizarea spectaculoasa de acum doua saptamani, potrivit unor surse citate de Bloomberg. Autoritatile chineze au reluat achizitiile de actiuni, dupa ce absenta din piata din primele zile ale saptamanii a contribuit la inregistrarea celor mai mari scaderi din ultimii 19 ani.

“Chinezii nu sunt foarte constanti in privinta felului in care comunica cu piata. Investitorii sunt frustrati de aceste schimbari (neasteptate)”, a declarat Andrew Sullivan, directorul de tranzactionare al companiei de brokeraj Haitong International Securities Group din Hong Kong.

Parada militara a fost programata cu luni in urma, aceasta urmand sa ii ofere presedintelui Xi Jinping ocazia de a se prezenta lumii din postura de lider suprem al Chinei. Astfel de evenimente sunt folosite pentru a consolida autoritatea sefului Partidului Comunist asupra tarii.

Bursele din China cresteau in timpul sedintei de vineri cu 5%, dupa ce si piata americana crescuse cu 2,4% pe indicele S&P 500 cu o zi in urma.

Citeste si:
[Video] Cum arata cel mai mare radiotelescop din lume
Cum arata cel mai mare...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Smart electric "made in China": cu cine face Mercedes echipa