Un grup de actionari ai Bancii Carpatica (BCC), din care face parte si omul de afaceri Ilie Carabulea (foto), au ajuns la un acord cu fondul JCF III Europe Holdings, administrat de firma americana de private equity JC Flowers & Co, pentru vanzarea indirecta a 25% din capitalul bancii din Sibiu.

Din grupul de actionari mai fac parte Dana Cojocaru, Nicolae Lupu, Corneliu Tanase si societatea comerciala Atlassib. Ilie Carabulea controleaza in prezent 41,2% din Banca Carpatica.

“Acordul a fost incheiat in corelatie cu interesul exprimat de J.C. Flowers & Co.catre Banca, de a subscrie, daca anumite conditii sunt indeplinite, in cadrul majorarii de capital aprobata de actionarii Bancii in AGA din 18 iunie 2015”, se mentioneaza intr-un comunicat al Bancii Carpatica.

Anterior, actionarii Banca Carpatica au aprobat o diminuare de capital de 204 milioane de lei pana la 110 milioane de lei, pentru acoperirea pierderilor din anii trecuti. De asemenea, a fost aprobata si o majorare de capital de 110 mil. lei, pana la un maxim de 220 mil. lei, prin emisiune de actiuni noi cu o valoare nominala de 0,1 lei.

Actiunile emise si nesubscrise de cei care au drept de preemtiune vor fi oferite JC Flowers. Plasamentul realizat de acestia va fi facut la un pret de 1,001 lei/actiune.

Achizitia indirecta a actiunilor de catre JCF III Europe Holdings va fi finalizata dupa indeplinirea anumitor conditii precedente, precum aprobarea de catre Banca Nationala a Romaniei.

Actiunile BCC sunt suspendate de la tranzactionare pe Bursa de Valori Bucuresti.

Sursa foto: Mediafax

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri