Decizia statului de a-si obliga propria companie, Electrica (EL), sa plateasca prejudicii de 1,32 mld euro, a uimit investitorii saptamana aceasta, iar actiunile au pierdut 5,1% in trei zile. Ioan Rosca (foto) este CEO-ul furnizorului de electricitate cu rezerve de 630 mil. euro si controlat in proportie de 49% de statul roman.

Remunerat de companie cu 110.000 euro (brut) in 2014, Rosca va avea de navigat apele tulburi ale conflictului izbucnit intre statul roman si administratorii privati ai Electrica.

Tot saptamana aceasta statul a respins planul de administrare si remuneratiile propuse in Adunarea Generala a Actionarilor (AGA). Ca raspuns, la scurt timp dupa AGA, reprezentantii Electrica au decis sa publice o scrisoare in care acuza Ministerul Energiei ca vrea sa pastreze controlul asupra Electrica asupra numirilor in conducerea companiei.

Consiliul de administratie al Electrica este condus din functia de presedinte de Victor Cionga, in vreme ce conducerea executiva este asigurata de Ioan Rosca (director general) si Ramiro Angelescu (director general adjunct).

Ioan Rosca, 53 de ani, lucreaza in cadrul Electrica din 1999, in ultimii trei ani aflandu-se la sefia companiei.

Sursa foto: Mediafax

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri