Compania de curierat Chronos Curier (CHR) si-a anuntat intrarea in insolventa la propria cerere, la doar trei luni dupa ce se listase in piata AeRO administrata de Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Reprezentantii Chronos nu au oferit mai multe detalii despre motivele insolventei.

Firma era cea mai mare din piata AeRO in functie de capitalizare, aceasta fiind listata pe 22 iunie. Actiunile CHR au scazut joi cu 8,1%, valoarea de piata a Chronos Curier ajungand astfel la 9,1 mil. lei.

Andrei Marinescu (foto centru), fondatorul si actionarul majoritar al companiei, declarase la momentul listarii ca actionarii vor scoate la vanzare in piata 10% din societate (5,38 mil. actiuni). Titlurile Chronos au fost insa printre cele mai slab tranzactionate dintre noile companii de AeRO, in cele trei luni de la listare investitorii realizand schimburi cu doar 2.373 actiuni in valoare de 18.400 lei.

Compania de curierat cu 71 de angajati a avut afaceri de 19,7 mil. lei in 2014 si un profit de 404.000 lei. Sefii Chronos estimau afaceri de 22,7 mil. lei si un profit de 465.000 lei in acest an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri