Furnizorul si distribuitorul de energie Electrica (EL) nu a utilizat fondurile atrase prin listarea pe bursele de la Bucuresti si Londra, potrivit ministrului Energiei, Andrei Gerea.

"Ideea este ca atunci cand facem astfel de listari sa nu le facem doar de dragul de a le face. Si statul sa aiba ceva de castigat, sa avem un pret bun pe actiunile pe care le vindem si sa folosim banii. Uitati-va la Electrica, se sta de un an de zile, se doarme pe banii aia, nu s-a facut nimic. Eu ma gandesc ca acesti bani pot fi folositi in imbunatatirea sistemului, in performante, in smart-griduri, de exemplu, in investitii strategice in regiune, nu sa facem deal-uri cu actionarii, sa ii ajutam sa dea bine la Londra", a declarat luni Gerea, potrivit Mediafax.

El spune ca esenta acestor listari este asigurarea finantarilor pentru investitii. "Vinzi pe bursa doar ca sa asiguram acolo piata si prezenta? Nu vad rostul. Capitalizezi daca ai nevoie de bani. In momentul ala te duci pe bursa si spui: Vreau niste bani. Asa de ce sa te duci pe bursa, doar asa ca sa iti vinzi contorul? Eu stiu, sunt angajamente, vrem sa asiguram transparenta...", a spus ministrul Energiei.

Oferta de vanzare pe bursa a 51% din actiunile Electrica a avut loc in iunie 2014, compania strangand din piata o suma record, de aproape 2 miliarde de lei (443 milioane euro). Actiunile companiei au fost listate in paralel la Bursa de Valori Bucuresti si la cea de la Londra.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri