Hidroelectrica ar putea iesi din insolventa in prima parte a anului viitor si sa fie listata pe bursa in 2017, potrivit ministrului Energiei, Andrei Gerea, citat de Mediafax.

"Important este sa dam un semnal ca vrem sa mergem mai departe cu listarea. Partenerii nostri ne intreaba daca mai avem de gand sa listam, inclusiv la CE Oltenia. Eu as vrea ca la momentul din care (Hidroelectrica, n.r.) iese din insolventa sa se faca o analiza clara a drumului care trebuie urmat, sa vedem cum stam cu procesul, sa se incheie procesele cu baietii destepti si asa mai departe. Sigur, anumite pregatiri pot fi facute, dar ramane de vazut, nu as vrea sa ne grabim sa anuntam sa ne trezim dupa aceea ca facem pasi inapoi", a afirmat luni Gerea, intr-o conferinta de presa.

Intrebat daca Hidroelectrica ar putea fi listata la bursa in 2017, Gerea a raspuns afirmativ. Ministrul a adaugat ca nu crede ca statul va prelua curand conducerea companiei, desi Hidroelectrica si-a achitat datoriile.

"Deocamdata societatea este in insolventa, deci procedurile trebuie sa continue pana la iesirea din insolventa, are administrator special, administrator judiciar. Nu am primit totodata niciun fel de oferta oficiala din partea celor implicati in conducerea Hidroelectrica de a face un astfel de demers", a mai spus el.

La finele lunii septembrie oficialul a anuntat ca discutiile privind eventuala listare a Complexului Energetic Oltenia (CEO) la bursa ar putea fi reluate in primavara, iar in ceea ce priveste Hidroelectrica operatiunea nu poate avea loc cat timp compania este in insolventa.

Citeste si:
FP: Hidroelectrica risca sa piarda un miliard de lei din cauza ANRE
Fondul Proprietatea:...

Autoritatile s-au angajat fata de FMI sa listeze CE Oltenia si Hidroelectrica, insa au amanat lansarea ofertelor publice in conditiile in care prima companie s-a confruntat cu dificultati in privinta productiei si vanzarii electricitatii si urmeaza sa treaca printr-un proces de restructurare si reorganizare, iar cea de-a doua a reintrat in insolventa, la inceputul anului trecut.

Hidroelectrica a inregistrat in primul semestru un profit record de 725 milioane lei, cu 42% mai mare decat cel inregistrat in perioada similara a anului trecut. Cifra de afaceri aferenta primului semestru a crescut cu aproape 300 milioane lei comparativ cu primele 6 luni ale anului 2014 si a ajuns la 1,85 miliarde lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Raiko Transilvania a finalizat plasamentul privat inainte de listare