Investitorii care sperau ca pietele se vor calma dupa un 2015 dominat de socuri ar putea sa aiba surprize in viitor, considera CEO-ul Aviva, cea mai mare companie de asigurari britanice.

Mark Wilson, seful Aviva, considera ca temerile privind cresterea economica Chinei vor genera volatilitate in piata pentru inca patru ani. “Cred ca vom vedea volatilitate pana probabil in 2019. In trecut, se spunea ca atunci cand SUA stranuta, restul lumii raceste. Acelasi lucru s-a intamplat acum cu China. Cred, totusi, ca pietele vor capata o imunitate la acest lucru”, a declarat Wilson, citat de CNBC.

CEO-ul Aviva spune ca pentru investitori urmeaza o perioada de adaptare la incetinirea cresterii economice din China, insa chiar si asa se declara optimist in privinta evolutiei economiei asiatice. China a inregistrat in ultimul deceniu cresteri anuale ale PIB de doua cifre, insa majoritatea asteptarilor indica in prezent un plus anual cifrat sub 7%.

Ca urmare, indicele bursier Shanghai Composite s-a prabusit cu 40% fata de maximele anului 2015, consemnate in luna iunie. Mai mult decat atat, caderea bursei chineze a tras in jos pietele din toata lumea, majoritatea intrand in teritoriu negativ la nivelul intregului an.

Compania de cercetare Capital Economics este printre putinele care raman in continuare optimiste in privinta evolutiei economiei si pietei chineze. Intr-un raport publicat saptamana trecuta, economistii Capital Economics spun ca “economia mondiala nu se afla pe marginea prapastiei”. “ Credem ca adevarata rata de crestere a Cinei s-a stabilizat (la un nivel mai scazut) si cel mai probabl isi va reveni in urmatoarele luni”.

Foto: Shutterstock / Rollercoaster

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri