Ultimele tranzactii pe piata Rasdaq si pe segmentul Nelistate se vor putea face joi, pentru a se asigura intervalul necesar decontarii tuturor tranzactiilor pana luni, 26 octombrie, ultima zi oficiala a pietei Rasdaq si a segmentului Nelistate, a anuntat, luni, Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

"Data de 22 octombrie 2015 va fi ultima zi de tranzactionare pe piata Rasdaq si pe segmentul Nelistate. Astfel, va fi asigurat intervalul necesar decontarii tuturor tranzactiilor pana la data de 26 octombrie, care va fi ultima zi oficiala a pietei Rasdaq si a segmentului Nelistate. Conform Legii 151/2014 pentru clarificarea statutului pietei Rasdaq, activitatea pietei Rasdaq si a segmentului Nelistate inceteaza de drept la 12 luni de la data intrarii in vigoare a legii", potrivit unui comunicat al BVB.

Legea a intrat in vigoare la finele lunii octombrie a anului trecut. Potrivit acesteia, companiile care nu se transfera pe piata reglementata sau pe sistemul alternativ sunt delistate.

Pana la finele saptamanii trecute, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a emis pentru companiile de pe piata Rasdaq 302 decizii de admitere (261 decizii pentru admitere pe AeRo a BVB, 37 decizii pentru admitere pe ATS Sibiu si patru decizii de aprobare a prospectului intocmit in vederea admiterii pe piata reglementata administrata de BVB.

De asemenea, ASF a decis retragerea de la tranzactionare a actiunilor emise de 427 de societati comerciale.

Totodata, 151 de emitenti nu au convocat si desfasurat AGEA in conformitate cu prevederile Legii nr. 151/2014, in cazul a 79 de societati comerciale fiind dispuse masuri sanctionatorii. De asemenea pentru nerespectarea procedurilor aferente punerii in aplicare a Legii 151/2015, ASF a emis 57 de decizii de sanctionare.

Actiunile emise de 169 societati vor fi retrase de la tranzactionare de pe piata Rasdaq pana la 27 octombrie. Potrivit ASF, procesul restructurarii Rasdaq este in derulare, astfel incat statistica exacta va fi prezentata la finalului perioadei.

Legea de desfiintare a pietei Rasdaq, publicata in urma cu aproximativ un an, prevede ca in situatia in care AGA decide ca firma sa nu faca demersurile pentru admiterea la tranzactionare a actiunilor pe o piata reglementata sau a tranzactionarii acestora in cadrul unui sistem alternativ de tranzactionare, actionarii au dreptul de a se retrage din societate. In prezent, potrivit site-lui BVB, pe Rasdaq mai sunt listate 506 companii, cu o capitalizare de 2,44 miliarde lei (553,8 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri