Protestele de strada si demisiile la nivel inalt determinate de acestea sunt vazute foarte pozitiv de sefii caselor de brokeraj de pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), care anticipeaza doar efecte pozitive ale presiunii civile la adresa clasei politice. Acestia subliniaza ca mediul de afaceri romanesc se afla in fata unor schimbari majore, vechiul model de business, bazat pe negocieri in spatele cortinelor, avand sanse sa dispara in urmatorii ani.

“Protestele si miscarea de strada de zilele acestea sunt doar lucruri pozitive. Nu vad nimic negativ in reactia populatiei. Ce s-a intamplat in ultima perioada arata un singur lucru: faptul ca Romania se schimba in bine si se schimba inclusiv in privinta modelului de business practicat pana acum. Din ce in ce mai putini au curajul sa faca afaceri modelul vechi, cu ‘spaga’ si licitatii tructate. Ma astept la schimbari in mediul economic si mai ales in ceea ce priveste felul in care se fac afaceri cu statul; competitivitatea trebuie sa dicteze, nu interesele personale”, a declarat Grigore Chis (foto), directorul general al Broker Cluj, singura casa de brokeraj listata pe Bursa din Bucuresti.

Din ce in ce mai putini au curajul sa faca afaceri modelul vechi, cu ‘spaga’ si licitatii tructate. Ma astept la schimbari in mediul economic si mai ales in ceea ce priveste felul in care se fac afaceri cu statul

Premierul Victor Ponta isi va depune mandatul de premier, a anuntat miercuri presedintele PSD Liviu Dragnea. "Societatea vrea altceva", a spus seful PSD, care a explicat ca Ponta va ramane in functie pana se va gasi un inlocuitor. Tot miercuri, primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, caruia mii de oameni i-au cerut in strada sa plece, in urma tragediei din Clubul Colectiv, a demisionat.

“Este de asteptat sa vedem o schimbare a clasei politice; asta se cere in momentul de fata in strada. Din perspectiva mediului de afaceri, nu doar mediul politic trebuie sa se schimbe, ci mai ales institutiile de stat, pentru ca de multe ori acolo este cea mai mare problema. Cred ca Romania se afla in fata unei situatii si a unor schimbari precum cele de dupa mineriade, cand Mugur Isarescu a fost numit premier intr-un guvern de tehnocrati si au fost luate deciziile pe baza carora am avut cresterea economica din 2000-2004”, a mai adaugat Grigore Chis.

Ma indoiesc ca protestele se vor incheia fara alegeri anticipate. Cred ca miscarile de strada vor continua; demisiile au venit prea tarziu

Alti brokeri se asteapta la continuarea protestelor si, in cele din urma, la declansarea alegerilor anticipate. “Ma indoiesc ca protestele se vor incheia fara alegeri anticipate. Cred ca miscarile de strada vor continua; demisiile au venit prea tarziu. Daca societatea civila reuseste sa mentina presiunea asupra politicului este un lucru pozitv; o societate fara coruptie este evident in avantajul mediului de business” a declarat Octavian Molnar, seful casei de brokerj IFB Invest.

Urmatoarele alegeri legsilative si locale din Romania sunt programate in 2016.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri