Dezvoltatorul de software Life is Hard a debutat marti pe piata AeRO administrata de Bursa de Valori Bucuresti (BVB), compania din Cluj fiind evaluata la 5,9 mil. lei (1,3 mil. euro) avand in vedere tranzactiile realizate in primele doua ore ale sedintei.

Inainte de listare, capitalizarea anticipata a Life is Hard era de 6,9 mil. lei (1,5 mil. euro).

“Evaluarea companiei este unul dintre principalele motive pentru care am vrut sa ne listam. Anii trecut am avut oferte de investitii si am vrut sa vedem care este adevarata valoare a companiei. Nu avem discutii clare cu un investitor anume in privinta vanzarii unei parti din actiunile Life is Hard; usile sunt deschise catre orice investitor”, a declarat Erik Barna, directorul general al companiei.

Barna este unul dintre principalii actionari ai dezvoltatorului, el detinand 21,75% din titluri. Actionarul majoritar este Catalin Chis, care controleaza 71,25% din titluri si care este si proprietarul grupului de companii Active Power Solutions. Diferenta de 5% este detinuta de angajati si colaboratori.

“Pana acum nu m-am gandit sa renunt la pachetul de actiuni de la Life is Hard. In functie de rezultatele acestei listari este posibil sa venim si cu alte companii pe AeRO”, a raspuns Chis unei intrebari cu privire la posibilitatea listarii celorlalte companii pe care le are in portofoliu.

Catalin Chis si Erik Barna s-au angajat sa puna impreuna la vanzare 10% din actiunile Life is Hard in primele 30 de zile de la listarea companiei. Free-float-ul ar putea fi suplimentat de catre actionarii care detin pachetul de 5%.

Compania va acorda dividende in urmatorul an, insa rata de distributie nu a fost inca stabilita.

Life is Hard a inregistrat in primul semestru o cifra de afaceri de 1,3 milioane lei si un profit de 408.000 de lei. In aceeasi perioada a anului trecut, compania a consemnat o cifra de afaceri de 1,4 milioane lei si un profit de 43.000 de lei. Life is Hard estimeaza sa incheie anul curent cu o cifra de afaceri de 4 milioane lei, usor peste cea consemnata in 2014, iar profitul este a anticipat sa ajunga la 960.000 de lei. Cifra de afaceri si profitul ar urma sa creasca treptat in urmatorii ani, astfel ca in 2019 cifra de afaceri sa ajunga la 9,2 milioane lei, iar profitul sa fie de 2,2 milioane lei, potrivit informatiilor prezentate in Memorandumul pentru listare.

Actiunile Life is Hard se tranzactionau la inceputul sedintei de marti la un pret 8,46 lei.

Sursa foto: BVB

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri