Presedintele Consiliului de Administratie (CA) al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Lucian Anghel, a primit luni din partea actionarilor un nou mandat, de patru ani, in fruntea CA, dupa o sedinta care a durat aproximativ zece ore si a fost marcata de probleme tehnice la numararea voturilor.

Anghel este si director general al BCR Pensii, societate de administrare a fondurilor de pensii private si facultative, iar pentru postul de membru in CA al BVB a fost propus de BCR.

Mai devreme in cursul aceleiasi sedinte, actíonarii au ales si membrii noului Consiliu de Administratie, al carui mandat incepe din luna ianuarie.

Cinci dintre actualii membrii ai CA au primit mandate noi, acestia fiind Lucian Anghel, Dan Paul, Robert Cosmin Pana, Valerian Ionescu si Octavian Molnar. Noii membri sunt Otto Naegeli, Gabriel Marica, Radu Toia si Cristian Micu.

Din actualul CA al Bursei nu se vor mai regasi in noul Consiliu de Administratie Pompei Lupsan, Stere-Constantin Farmache, Galina-Narcisa Oprea si Matjaz Schroll.

Actualul CA al BVB este condus de Lucian Anghel, din functia de presedinte, si ii include pe Pompei Lupsan - vicepresedinte, Dan-Viorel Paul - vicepresedinte, Robert Cosmin Pana - secretar general, Stere-Constantin Farmache - membru, Valerian Ionescu - membru, Galina-Narcisa Oprea - membru, Octavian Molnar - membru si Matjaz Schroll - membru.

Alegerea Consiliului de Administratie a intarziat din cauza unor defectiuni tehnice la sistemul de numarare a voturilor, intr-un final acestea fiind numarate manual.

La cererea unor actionari, pentru votul de alegere a presedintelui a fost verificat cvorumul, intrucat dupa votul pentru CA o serie de actionari au parasit sala.

Conducerea BVB a convocat la inceputul lunii noiembrie actionarii pentru alegerea unui nou Consiliu de Administratie in locul celui actual, caruia ii expira mandatul la inceputul anului urmator. Mandatele membrilor, inclusiv cel al presedintelui, vor avea o durata de patru ani.

Cele noua posturi de membri in CA au atras 16 candidati, acestia fiind Lucian Anghel - actualul presedinte, propus de BCR, Stere Farmache, membru in CA si fost presedinte al BVB, Dan Paul -vicepresedinte al BVB si presedinte al Asociatiei Brokerilor, Ovidiu Sergiu Pop - propus de societatea de brokeraj Intervam, Alina Constantinescu - propusa de actionarul Stefan Gioga, Claudiu Doros - propus de SIF Moldova, Lucian Dobre - in nume propriu, Gratian Ilie - in nume propriu, Valerian Ionescu - membru in CA si sustinut de BCR, Pompei Lupsan - membru in CA si propus de Marin Boris, Gabriel Marica - in nume propriu, Cristian Micu - propus de Nicolae Albu, Octavian Molnar - propus de IFB Finwest, Otto E. Naegeli - sustinut de BERD (actionar cu 4,99%), Robert Pana - propus de Swiss Capital si Radu Toia, fost membru in conducerea SIF Transilvania si candidat in nume propriu.

Bursa de Valori Bucuresti administreaza piete de actiuni, obligatiuni si alte instrumente financiare, prin platforme reglementate sau sisteme alternative, si furnizeaza o gama variata de servicii participantilor la pietele financiare. Bursa de Valori Bucuresti este o companie listata pe propria piata din 2010.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri