Fondul american de investitii JC Flowers nu va mai participa la capitalizarea Bancii Comerciale Carpatica (BCC), preluarea bancii esuand astfel. Sefii BCC spun insa ca au inceput negocierile cu un alt investitor.

JC Flowers a refuzat sa subscrie la majorarea de capital a Carpatica, potrivit unui anunt trimis Bursei de Valori Bucuresti. Anterior, un grup de actionari ai Bancii Carpatica, din care face parte si omul de afaceri Ilie Carabulea (foto), anuntasera ca au ajuns la un acord cu fondul JCF III Europe Holdings, administrat de firma americana de private equity JC Flowers & Co, pentru vanzarea indirecta a 25% din capitalul bancii din Sibiu.

Actionarii Banca Carpatica aprobasera o diminuare de capital de 204 milioane de lei pana la 110 milioane de lei, pentru acoperirea pierderilor din anii trecuti. De asemenea, a fost aprobata si o majorare de capital de 110 mil. lei, pana la un maxim de 220 mil. lei, prin emisiune de actiuni noi cu o valoare nominala de 0,1 lei. Actiunile emise si nesubscrise de cei care cu drept de preemtiune au fost oferite JC Flowers. Plasamentul realizat de acestia fusese stabilit la un pret de 1,001 lei/actiune.

Caderea deal-ului a tras in jos actiunile Bancii Carpatica, acestea fiind luni in scadere cu 2,9%, dupa ce inregistrasera minusuri de 1,9%, respectiv 6,2%, in precedentele doua sedinte de tranzactionare.

Sursa foto: Mediafax

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri