JC Flowers a refuzat sa subscrie la majorarea de capital a Carpatica, potrivit unui anunt trimis Bursei de Valori Bucuresti. Anterior, un grup de actionari ai Bancii Carpatica, din care face parte si omul de afaceri Ilie Carabulea (foto), anuntasera ca au ajuns la un acord cu fondul JCF III Europe Holdings, administrat de firma americana de private equity JC Flowers & Co, pentru vanzarea indirecta a 25% din capitalul bancii din Sibiu.

Actionarii Banca Carpatica aprobasera o diminuare de capital de 204 milioane de lei pana la 110 milioane de lei, pentru acoperirea pierderilor din anii trecuti. De asemenea, a fost aprobata si o majorare de capital de 110 mil. lei, pana la un maxim de 220 mil. lei, prin emisiune de actiuni noi cu o valoare nominala de 0,1 lei. Actiunile emise si nesubscrise de cei care cu drept de preemtiune au fost oferite JC Flowers. Plasamentul realizat de acestia fusese stabilit la un pret de 1,001 lei/actiune.

Caderea deal-ului a tras in jos actiunile Bancii Carpatica, acestea fiind luni in scadere cu 2,9%, dupa ce inregistrasera minusuri de 1,9%, respectiv 6,2%, in precedentele doua sedinte de tranzactionare.

Sursa foto: Mediafax