Actionarii Societatii Nationale a Sarii – Salrom au votat in AGA in favoarea amanarii deciziei privind listarea pe bursa a companiei. Fondul Proprietatea nu a fost de acord cu decizia, dar reprezentantii FP spun ca au fost nevoiti sa voteze pentru amanare, deoarece in caz contrar Ministerul Economiei ar fi respins posibilitatea listarii.

“Din pacate, Ministerul Economiei a amanat din nou, in Adunarea Generala a Actionarilor intrunita joi, 14 ianuarie, decizia privind oferta publica initiala a Salrom. Fondul Proprietatea a votat in favoarea listarii, dar Ministerul Economiei, actionarul majoritar, a solicitat inca o amanare pentru a obtine clarificari suplimentare din partea companiei. Din moment ce Fondul a facut mereu eforturi sa fie cooperant si sa aiba o abordare constructiva, in special in cazul unei subiect atat de important precum listarea, a trebuit sa acceptam amanarea adoptarii unei decizii intr-o AGA viitoare, fata de alternativa respingerii listarii de catre Minister, care era a doua optiune in mandatul pentru AGA de vineri, in conditiile in care reprezentantul Fondului Proprietatea nu era de acord cu amanarea acestei decizii”, mentioneaza, intr-un comunicat de presa, Greg Konieczny, managerul Fondul Proprietatea.

Seful FP spera ca singurul motiv pentru aceasta noua amanare a fost faptul ca noul ministru, Costin Borc, se afla in functie de prea putin timp pentru a putea lua o decizie.

„Fondul Proprietatea il incurajeaza pe ministrul Borc sa sustina aceasta listare din moment ce este una dintre cele mai bune si facile decizii pe care le poate lua pentru a transforma Salrom intr-una dintre cele mai cunoscute companii din industria europeana a sarii, un lucru binemeritat de catre Romania”, a mai adaugat Konieczny.

Anterior, reprezentantii FP mentionasera ca ar fi dispusi sa acopere toate costurile legate de listarea Salrom, in cazul in care aceasta ar avea loc.

Fondul Proprietatea detine 48,99% din actiunile Salrom, restul fiind controlate de statul roman prin Ministerul Economiei. Pachetul de actiuni Salrom este evaluat in portofoliul FP la 142,8 mil. lei

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri