Actiunile europene au reintrat miercuri pe un trend descendent, dupa revenirea inregistrata in sedinta anteriora, rezultatele financiare dezamagitoare anuntate de Royal Dutch Shell amplificand temerile investitorilor legate de perspectivele globale de crestere economica, scrie Bloomberg, preluat de Mediafax.

Indicele Stoxx 600 este in declin cu 2,3%. Increderea investitorilor este afectata de ingrijorarea privind incetinirea economiei chineze si prabusirea cotatiilor petrolului.

Actiunile Shell au coborat cu 3,7%, dupa ce grupul a anuntat ca profitul a scazut cu pana la 50% in trimestrul al patrulea, fata de aceeasi perioada a anului 2014, dovada a impactului prabusirii preturilor petrolului asupra industriei energiei. Titlurile BHP Billiton sunt in coborare cu 5,7%, consemnand cea mai slaba performanta intre companiile membre ale indicelui Stoxx Europe 600. Grupul minier a redus estimarea referitoare la productia anuala de minereu de fier.

Zurich Insurance Group inregistreaza un declin de 6,8% al titlurilor, asiguratorul anticipand pierderi pentru al doilea trimestru consecutiv la principala sa divizie. Pietele asiatice au atins miercuri noi minime ale ultimilor patru ani. Indicele MSCI al actiunilor din regiunea Asia-Pacific, exceptand Japonia, a coborat cu 2,6%, la cel mai redus nivel dupa octombrie 2011.

Citeste si:
40 de viitori ingineri au primit burse de 9.600 lei fiecare
Initiativa laudabila: 40 de...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Actiunile Bancii Transilvania, cele mai lichide titluri saptamana asta