Fondul Proprietatea (FP) a suspendat, luni, procesul privind derularea ofertei publice de cumparare a actiunilor proprii in cadrul celui de-al saselea program de rascumparare de titluri, decizia fiind luata ca urmare a "ajustarilor majore recente a preturilor de pe piata de capital".

In cadrul acestei oferte, FP a anuntat intentia de a cumpara 430 de milioane de actiuni proprii, cu o valoare de piata de peste 300 de milioane de lei (69 milioane de euro) in ziua anuntului. De obicei, astfel de oferte presupun un pret mai ridicat decat cel din piata.

"Aceasta decizie este luata ca urmare a cresterii semnificative a volatilitatii pietelor financiare la nivel global care s-a manifestat dupa data la care a fost depusa cererea de aprobare a ofertei de
cumparare. Pentru a se asigura ca oferta de cumparare este evaluata la un pret adecvat in comparatie cu pretul de piata, in scopul maximizarii valorii pentru actionarii Fondului, administratorul Fondului va continua sa urmareasca indeaproape evolutiile pietei si este pregatit sa reinceapa acest proces in momentul in care conditiile de piata sunt mai favorabile", se arata intr-un raport transmis de FP Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

FP a depus luni cererea de suspendare a ofertei, dupa ce a transmis la 14 ianuarie ASF o solicitare de aprobare a ofertei. La momentul respecectiv, FP a informat ca asteapta ca aprobarea ASF sa fie primita in 10 zile lucratoare, iar ulterior sa fie anuntate detaliile, inclusiv pretul.

Fondul va relua va relua joi, 28 ianuarie, executia zilnica a programului de rascumparare in ceea ce priveste actiunile listate pe Bursa de Valori Bucuresti si GDR-urile listate pe London Stock Exchange, se mai arata in comunicatul transmis de FP.

Citeste si:
FP: Hidroelectrica risca sa piarda un miliard de lei din cauza ANRE
Fondul Proprietatea:...

Fondul Proprietatea a inceput in septembrie cel de-al saselea program de rascumparare de actiuni, in cadrul caruia poate achizitiona aproape 8% din titluri. Perioada maxima de derulare a acestui program de rascumparare expira in data de 15 noiembrie 2016.

Actiunile Fondului Proprietatea (FP) se aflau luni in scadere cu 1,2% dupa primele tranzactii, in timp ce declinul inregistrat de la inceputul anului si pana la finele sedintei de vineri se situeaza la 9%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Meyer, FP: Hidroelectrica pe bursa in septembrie 2020? Optimist