Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si Ministerul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala (MCSI) au semnat vineri un protocol de colaborare, dedicat sprijinirii IMM-urilor din sectorul IT&C. In urmatoarele saptamani cele doua entitati vor lansa o serie de workshop-uri la care sunt asteptate sa participe 60 de companii din domeniu.

In primavara acestui an, va fi demarat un program de sase saptamani, cu sase workshopuri ale IMM-urilor din IT&C care isi vor prezenta afacerea in fata investitorilor. Programul este o platforma pentru noi emitenti privati pe piata AeRO, menit sa reinventeze pitchingul pentru investitori in perspectiva listarii si sa conecteze IMM-urile cu investitorii individuali, manageri de fonduri, private equity, business angels si persoane fizice care provin din programele educationale BVB.

“Am decis sa incepem un program de prezentare si intelegere a finantarii prin intermediul pietei de capital. Un mare fotbalist poate ramane nedescoperit daca nu isi gaseste un agent care sa il scoata in valoare. Ne lipseste acest tip de oameni. Mesajul meu pentru brokeri este ca sectorul start-up-urilor IT este un sector care ar putea sa devina o mare bogatie a Romaniei si o mare bogatie pentru investitori. Ii invit pe brokeri sa descopere talentul, sa descopere acesti ‘jucatori’, care pot deveni cei mai buni din liga lor. Este important sa ii descoperim si sa le gasim finantare”, a declarat Marius Bostan, inistrul Comunicatiilor, la deschiderea sedintei de tranzactionare a Bursei de Valori Bucuresti.

Bostan a mentionat ca firmele de IT au nevoie de finantare prin intermediul bursei in conditiile in care sistemul bancar nu are apetit pentru finantarea star-up-urilor din domeniu, carora le este greu sa garanteze cu active fizice creditele bancare.

„Suntem foarte bucurosi ca putem gasi parteneri in Guvern, care ne pot ajuta sa facem mai atractiva startegia noastra de piata de capital pentru antreprenori si investitori. Ne incanta faptul ca MCSI are aceasta viziune de a sprijini inovarea si competitivitatea in piata, in beneficiul econonomiei Romaniei. Protocolul semnat astazi nu este numai o declaratie oficiala, dar cuprinde un set de masuri reale pentru a face mecanismele pietei de capital mai atragatoare pentru cele mai curajoase si ambitioase proiecte antreprenoriale din tara”, a declarat Ludwik Sobolewski, director general al Bursei de Valori Bucuresti.

Desfasurarea programului:

  • Se vor invita/preselecta companii din sase regiuni ale tarii, 10 companii/regiune, total 60 de companii, care vor prezenta povestile lor de afaceri si de crestere intr-o sesiune de pitching dedicata sectorului din care provin, sau regiunii specifice, sau unui anumit model de poveste de crestere (de exemplu, companii care doresc sa stranga bani pentru a isi extinde serviciile in strainatate sau companii care doresc sa isi dezvolte noi linii de business). Publicul va vota pentru prezentarea fiecarei companii, luand in considerare diferite criterii de evaluare. Va fi comunicat dupa eveniment, in mod individual, pentru fiecare companie in parte, criteriul la care a obtinut cel mai mare scor (cu declaratii ale reprezentantului companiei si argumente de corelare a companiei cu criteriul de evaluare respectiv).
  • Pentru sesiunea de pitching, fiecare companie va fi sprijinita de un Consultant Autorizat (sa pregateasca prezentarea, sa isi vanda povestea de business). Dupa sesiunea de pitching, compania si Consultantul Autorizat vor intra in discutii privind procesul de listare efectiva pe bursa (procesul nu este obligatoriu).
  • Intrucat este vorba de un program de marketing, toti Consultantii Autorizati vor fi invitati sa se alature programului (http://www.bvb.ro/ForCompanies/AeroForShares/ListOfConsultants), insa doar cei interesati vor adera efectiv la program.

Sursa foto: BVB

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri