Bursa de Valori Bucuresti (BVB) introduce pentru piata AeRO sistemul de segmentare premium/standard utilizat in piata principala, urmand ca in categoria premium sa fie incluse, de luni, 23 de companii tranzactionate pe AeRO, in timp ce restul vor face parte din categoria standard.

Pentru a se incadra la categoria premium, actiunile trebuie sa fie tranzactionate pe baza mecanismului de tranzactionare continua si sa mai indeplineasca si una din urmatoarele doua conditii, respectiv valoarea medie zilnica a tranzactiilor in piata regular in ultimele sase luni sa fie mai mare de 1.000 euro sau valoarea totala a detinerilor mai mici de 10% sa fie mai mare de 1 milion de euro (conform celei mai recente structuri furnizate de catre Depozitarul Central), conform Mediafax.

De asemenea, actiunile nou admise, fara istoric de tranzactionare, vor fi incluse in categoria AeRO - premium pentru o perioada de cel putin 12 luni de la debutul acestora pe AeRO, daca nu intervin situatii extraordinare care sa conduca la reclasificarea lor in categoria AeRO - standard, se arata intr-un comunicat al BVB.

Cele 23 de companii care vor trece la categoria premium sunt Argus Constanta (UARG), Autonova Satu Mare (AUTQ), Bittnet Systems (BNET), Braiconf Braila (BRCR), Bucur Obor Bucuresti (BUCU), Bucur Bucuresti (BUCV), Comat Galati (COTM), Comnord Bucuresti (COSC), Compania Hoteliera Intercontinental Romania (RCHI), Comvex Constanta (CMVX), Delivery Solutions (SDAY), Electroprecizia Sacele (ELZY), Flaros Bucuresti (FLAO), Imotrust Arad (ARCV), Iproeb Bistrita (IPRU), Life is Hard Cluj-Napoca (LIH), Mercur Craiova (MRDO), Practic Bucuresti (PRBU), Prodvinalco Cluj (VAC), Prospectiuni Bucuresti (PRSN), Transilvania Leasing si Credit IFN Brasov (TSLA), International Caviar Corporation Calan (AMAL) si Uzinexport Bucuresti (UZIN).

AeRO este segmentul dedicat actiunilor din cadrul sistemului alternativ de tranzactionare al BVB. Acesta este un segment de piata dedicat listarii companiilor la inceput de drum, pentru finantarea proiectelor, cresterea vizibilitatii si contributiei la dezvoltarea mediului de afaceri. Bazata pe sistemul alternativ de tranzactionare al BVB, existent din 2010, piata AeRO, sub un concept reproiectat si reconstruit, a fost lansata pe 25 februarie 2015.

Sursa foto: Mediafax foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri