Investitorii nu ar trebui sa creada ca revenirea burselor din ultimele zile inseamna ca acestea au atins un minim, urmat de evolutie pozitiva, afirma Marcella Chow, responsabila de analiza burselor la nivel global pentru JPMorgan Asset Management, cu active in administrare de 1.700 miliarde dolari.

Chow afirma ca se afla constant in stare de alerta, iar clientii sunt predispusi la panica si ii sfatuieste sa pastreze pana la 70% din active in obligatiuni, inclusiv ale SUA, conform Mediafax.

Pentru a reveni calmul este necesara o imbunatatire a situatiei economice in China, dar si ca bancile centrale sa redobandeasca increderea investitorilor, a spus Chow, intr-un interviu acordat Bloomberg.

Analistul JPMorgan asteapta ca pretul la petrol sa coboare pana la un minim de 22 de dolari pe baril, iar intre timp incearca sa se pozitioneze cat mai bine si sa evite volatilitatea.

Marile piete de actiuni au recuperat, incepand de la finele saptamanii trecute, o parte din scaderile puternice din deschiderea acestui an. Petrolul a revenit peste 30 de dolari, dupa ce a atins minimul incepand din 2003, bancile comerciale au calmat temerile ca nu-si pot plati datoriile, iar bancile centrale din China si pana in Europa au intervenit pentru a reasigura investitorii.

Chow nu este insa convinsa de niciuna dintre aceste actiuni, noteaza Bloomberg.

"Daca sunt ingrijorata? Da. Incertitudinea este foarte mare. Bursele s-ar putea sa nu fie alegerea inteleapta", a afirmat ea.

Obligatiunile SUA sunt cel mai bun activ de refugiu pentru panica de pe pietele financiare, care a sters de la inceputul anului 7.500 de miliarde de dolari din valoarea companiilor listate, considera Chow, intrucat Rezerva Federala a SUA nu se va grabi, probabi, sa creasca din nou dobanzile.

Chow a inceput din septembrie sa sfatuiasca investitorii sa creasca la 70% ponderea in total active a plasamentelor in obligatiuni, de la o recomandare anterioara pentru un mix de 50% obligatiuni/50% actiuni.
De la inceputul lunii octombrie, un indice Bloomberg al obligatiunilor SUA a crescut cu 2%, in timp ce un indicator al pietei de actiuni la nivel global a coborat cu 4,3%.

Sursa foto: lassedesignen/shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri