Persoanele in varsta sunt cei mai numerosi, dar si cei mai bogati investitori ai fondurilor administrate de Erste Asset Management, a declarat Mihnea Barbulescu, directorul de vanzari al companiei. Varstnicii au plasamente in valoare de 2,2 miliarde lei, in timp ce tinerii sub 30 de ani detin in fondurile Erste aproximativ 175 de milioane de lei.

Profilul celor 130.000 de clienti ai Erste Asset Management inclina balanta spre categoria persoanelor de peste 45 de ani. Astfel, aproximativ 38.000 de persoane cu varste curprinse intre 45 si 60 de ani detin active de 2 miliarde lei, in timp ce peste 43.000 de investitori cu varste intre 60-74 de ani detin plasamente de 2,2 miliarde lei.

„Ceea ce este interesant este ca avem si investitori de peste 90 de ani”, a declarat Barbulescu, referindu-se la cei 380 de varstnici care au investitii de peste 17 milioane de lei. „Averea financiara se regaseste in segmentul varstnicilor; din pacate ei au bani”, a completat acesta.

In ceea ce priveste distributia demografica a investitiilor, bucurestenii se afla in fruntea clasamentului, cu investitii de peste 2,5 miliarde lei, urmati de locuitorii altor mari orase din tara, precum Constanta, Brasov, Cluj sau Timisoara.

Majoritatea clientilor Erste prefera economisirea in lei si produsele conservatoare, precum fondurile cu plasamente in titluri de stat sau depozitele bancare. Erste Asset Management are 130.000 de clienti si administreaza investitii de 7 miliarde lei, in timp ce piata fondurilor de investitii a ajuns la active de peste 21 de miliarde si un portofoliu de 300.000 de clienti.

Sursa foto: TZIDO SUN/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri