Consiliul de Administratie (CA) al Electrica a convenit cu directorul general al companiei, Ioan Rosca, incetarea mandatului acestuia pana cel tarziu in luna iunie, procesul de selectie pentru un inlocuitor fiind estimat sa se desfasoare pe parcursul a doua luni, a anuntat Electrica.

Directorul general al Electrica (EL), Ioan Rosca, a convenit cu Consiliul de Administratie (CA) al companiei incetarea mandatului pana cel tarziu in luna iunie, urmand ca in urmatoarele doua luni sa aiba loc procesul de selectie pentru un inlocuitor, a anuntat, vineri, Electrica.

Rosca ocupa postul de director general al Electrica de la mijlocul anului 2012.

"Potrivit celor mai bune practici aplicate de companiile listate pe pietele internationale, referioare la implementarea unui plan de succesiune pentru pozitiile cheie, comitetul de nominalizare si remunerare coordoneaza procesul de selectie a unor candidati corespunzatori pentru pozitia de director general al Electrica. Comitetul de nominalizare si remunerare este sprijinit in acest demers de o firma internationala de consultanta in recrutare pentru pozitii de top management, cu scopul de a finaliza procesul de selectie in urmatoarele doua luni", se arata intr-un comunicat transmis de Electrica Bursei de Valori Bucuresti.

Electrica detine filialele de furnizare si distributiei a energiei electrice Transilvania Nord, Transilvania Sud si Muntenia Nord. Statul detine cel mai mare pachet de actiuni la Electrica, de 48,7% din capital. Compania este listata secundar la bursa de la Londra.

Citeste si:
Cine sunt noii sefi ai Electrica si cat vor castiga
Statul roman, BERD, SIF...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Dan Stancu, fost sef strategie E.ON, este noul CEO Electrica